Bevrijdingsdag & Het Parool

Redactie
null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool

Vrijheidsmaaltijd Het Parool

Op 5 mei worden overal in de stad vrijheidsmaaltijden georganiseerd waar mensen met een gezamenlijke maaltijd de vrijheid vieren. Het Parool organiseert samen met mediapartners AT5 en AvroTros een lunch met journalisten, columnisten en presentatoren een kleinschalige vrijheidsmaaltijd bij Vondel CS in het Vondelpark.

Bezoekers zijn van harte welkom om op het terras van restaurant Vondelpark3 aan te schuiven en op eigen kosten de maaltijd mee te beleven. De lunch wordt opgeluisterd met muziek en gedichten en toespraken van onder anderen Paroolhoofdredacteur Barbara van Beukering en AT5-presentator Saïda Maggé.

's Avonds is er aan het IJ een grote maaltijd waar duizend Amsterdammers samen eten en over vrij zijn spreken. (www.vrijheidsmaaltijdaanhetij.nl)

Vondel CS, Vondelpark 3, Amsterdam 12.00-14.00 uur

Huizen van Verzet

Parooljournalist Hanneloes Pen ontvangt op bevrijdingsdag tijdens het programma 'Huizen van verzet' bezoekers in de voormalige Kraaipanschool in de Hofmeyerstraat 67.

Daniel Metz vertelt er over de geschiedenis van de school, Frank Meelker vertelt over zijn grootvader verzetsstrijder Eli van Tijn, mevrouw Soeters was een van de onderduikers op zolder, Daniel Theebooms vader drukte illegale kranten en zat ondergedoken op de Transvaalkade.

Hofmeyerstraat 67, Amsterdam, 13.00-16.00 uur

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden