Beveiligers helpen politie bij afvoer vuurwerk

Beveiligers gaan de politie de komende vuurwerperiode helpen bij het toezicht op in beslag genomen illegaal vuurwerk, tot het kan worden opgehaald door gespecialiseerde transporteurs.

Illegaal vuurwerk Beeld anp
Illegaal vuurwerkBeeld anp

Dat bevestigt voorzitter Gerrit van der Kamp van politievakbond ACP na berichtgeving door de NOS.

De politie meldt dat in samenwerking met onder meer het ministerie van Justitie en Veiligheid een oplossing is gevonden voor het veilig afhandelen van in beslag genomen illegaal vuurwerk uit de zwaarste categorie.

''De inzet van gespecialiseerde transporteurs voor het vervoeren en vernietigen van vuurwerk komt de veiligheid van burgers en de politie ten goede,'' zegt Van der Kamp. ''Bovendien betekent het tijdswinst voor de politiemensen. Zij hoeven zelf geen zwaar vuurwerk meer te vervoeren en op te slaan.''

Gevaar
Het idee om specialisten in te zetten voor het afvoeren van in beslag genomen vuurwerk is afkomstig van de werkvloer, aldus de politie. De ACP had vorig jaar geklaagd dat het in beslag nemen van illegaal zwaar vuurwerk politiemensen in gevaar brengt.

De politie in Oost-Brabant heeft al een proef gedaan hiermee en de ervaringen waren volgens het ACP goed. Daarom is er besloten dat de beveiligers in het hele land worden ingezet.

De werkwijze van dit jaar wordt na afloop van de vuurwerkperiode geevalueerd. Een structurele oplossing voor het vervoer en de opslag van illegaal vuurwerk wordt ingevoerd vanaf de jaarwisseling 2019/2020.

Lees ook: Vuurwerk vanaf volgend jaar alleen nog in speciale zones

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden