Update

Betrapt na een spoor van graffiti in West

Het spoor van grafitti loopt van de Willem de Zwijgerlaan via de Jan van Galenstraat naar de Frederik Hendrikstraat. Afgebeelde grafitispuiter is niet een van de daders. Foto GPD Beeld
Het spoor van grafitti loopt van de Willem de Zwijgerlaan via de Jan van Galenstraat naar de Frederik Hendrikstraat. Afgebeelde grafitispuiter is niet een van de daders. Foto GPD

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft zaterdagavond in de Frederik Hendrikstraat in West twee mannen van 25 en 26 jaar oud aangehouden die een spoor van graffiti trokken.

Volgens de politie heeft het tweetal op 'honderden' ramen en deuren lopen kliederen over een afstand van een kilometer. Zo spoten ze onder meer de letters en woorden 'slb', 'vhs' en 'kriems' op huizen.

Het spoor van grafitti loopt van de Willem de Zwijgerlaan via de Jan van Galenstraat naar de Frederik?Hendrikstraat. Daar werden de kliederaars zaterdagavond om tien voor half elf op heterdaad betrapt.

Ook panden in de Charlotte de Bourbonstraat en op het Hugo de Grootplein werden beklad. De politie denkt dat de mannen zijn begonnen toen het donker werd.

Wat de teksten betekenen en wat de mannen bezielde, was vanmorgen nog onduidelijk; beiden moeten nog een verklaring afleggen.

Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politiewijkteams Bos en Lommer en Houtmankade.

Mensen van wie de deuren of ramen zijn beklad, worden opgeroepen aangifte te doen. Mogelijk kunnen de schoonmaakkosten op de beide mannen worden verhaald. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden