Column

Betalen?

THEODOR HOLMAN

Het Museumplein. U weet wel, dat plein waaraan musea staan die we niet kunnen bezoeken, vanwege miscalculaties, en waarop gevierd wordt dat we losers zijn, dat plein dus, heeft 'een grasinfarct' gekregen.

Een grasinfarct ja. En dat gras moet nu 'gereanimeerd' worden. Of het zal helpen? We kunnen alleen maar bidden en hopen.

Maar ondertussen dringt zich de onverbiddelijke vraag op: wie gaat dit eigenlijk betalen? Wij weer?

Om bij het Museumplein te komen, moeten veel mensen met de metro. Die ondergrondse tramlijn die, tussen CS en Amstel, vijf weken dicht gaat.

Vijf weken dicht? Waarom? Nergens om. Hij gaat voor niets dicht. Vijf weken geen metro. Miscalculaties. En weer dringt zich de onverbiddelijke vraag op: wie gaat dit eigenlijk betalen? Wij weer?

Wat zal ik blij zijn als die Noord/Zuidlijn er eindelijk is.

Die Noord/Zuidlijn, u weet wel, die overbodige lijn die alsmaar duurder uitpakt omdat de stad verzakt. Die lijn dus. Maar, wat lees ik nu weer in de krant?

Wel, dat wethouder Eric Wiebes gisteren heeft bekendgemaakt dat de bouw van de Noord/Zuidlijn weer eens vijftien miljoen duurder uitvalt. Wegens miscalculaties. En, ik volg de krant even: 'Hij benadrukt dat de kosten nog verder zullen oplopen als de extra maatregelen leiden tot uitstel van de oplevering van de nieuwe metro.'

En weer drong zich de onverbiddelijke vraag bij mij op: wie gaat dit eigenlijk betalen? Wij weer?

U en ik weten de antwoorden op al deze vragen: ja, wij gaan dit betalen. Maar wacht. Eerst gaat wethouder Wiebes nog onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. Hij laat een 'extern bureau' onderzoeken hoe het komt dat de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) niet goed functioneert.

Want gisteren werden ook de resultaten bekend van een geheim onderzoek naar de restauratie van de Hogesluis en natuurlijk: miscalculaties, miscalculaties en miscalculaties. Wie denkt u, overigens, betaalt uiteindelijk dat externe bureau?

Beste Wiebes. Pak een woordenboek. Zoek daarin het woord 'amateur' op.

En bedenk eens op wie dit van toepassing is...

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden