Betaald parkeren op IJburg per 1 juli 2011

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Per 1 juli 2011 wordt op IJburg betaald parkeren ingevoerd in de Noordbuurt van het Steigereiland en het oostelijk deel van het Haveneiland-Oost. Op het parkeerterrein bij strand Blijburg wordt al per 1 juni betaald parkeren ingevoerd. Bewoners en bedrijven in deze gebieden zijn geïnformeerd met een brief van het stadsdeel.

In de gebieden waar nu nog gratis geparkeerd kan worden neemt de parkeeroverlast toe, omdat mensen uit andere buurten hier hun auto parkeren. De parkeerdruk wordt verlicht door het uitgeven van parkeervergunningen en het plaatsen van parkeerautomaten. Stadsdeelwethouder parkeren Jeroen van Spijk: 'Het raadsbesluit om op heel IJburg betaald parkeren in te voeren is al in 2005 genomen. Het is een noodzakelijke maatregel om de parkeerdruk op IJburg te beheersen.'

Op IJburg wordt per adres maximaal één bewonersparkeervergunning uitgegeven. Bewoners die een eigen parkeerplaats hebben, bijvoorbeeld in een garage, krijgen geen parkeervergunning voor op straat. Ook bewoners die nog een parkeerplaats kunnen kopen of huren in de garage die bij hun blok(deel) hoort, krijgen geen parkeervergunning voor op straat. Het aantal bedrijfsvergunningen per adres hangt af van het aantal werknemers. Ook bedrijven krijgen geen parkeervergunning als zij een parkeerplaats kunnen kopen of huren in de garage die bij hun blok(deel) hoort.

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden