Bèta-verhuisplannen UvA en VU definitief van de baan

De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit zetten hun huisvestingsplannen voor een bètasamenwerking definitief niet door, nadat de UvA-medezeggenschap vrijdagochtend tegen de verhuizing stemde.

Het Parool
De Colleges van Bestuur van de universiteiten lieten vrijdagmiddag weten dat de verhuisplannen definitief niet doorgaan. Beeld anp
De Colleges van Bestuur van de universiteiten lieten vrijdagmiddag weten dat de verhuisplannen definitief niet doorgaan.Beeld anp

Het medezeggenschap vindt de financiele risico's te groot, zo meldt voorzitter van de studentenraad en van de gemeenschappelijke vergadering Alex Tess Rutten aan Folia.

De Colleges van Bestuur van de universiteiten lieten vrijdagmiddag weten dat de verhuisplannen definitief niet doorgaan.

De afgelopen jaren werkten de VU en UvA steeds meer samen en startten er zes zogenaamde 'joint degrees' - overeenkomsten - tussen beide universiteiten.

Twintig miljoen
Het plan was om bètastudenten van de UvA op de locatie van de VU te huisvesten en VU-bèta's naar het Science Park te sturen. De UvA had daarvoor het voorlopige besluit in februari al genomen en er was twintig miljoen euro gereserveerd om de verhuizingen te bekostigen.

In 2013 stemden studenten en medewerkers van de UvA ook al tegen het plan om hun betafaculteit volledig te fuseren met die van Vrije Universiteit.

De universiteiten benadrukken dat ze wel blijven samenwerken op wetenschappelijk gebied. Zo gaan ze zich inspannen voor de komst van Sron, het instituut voor ruimte onderzoek, naar Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden