Bestuursvoorzitter AMC Nederlander van het jaar

Weekblad Elsevier heeft Marcel Levi (52) uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. Levi was de afgelopen zes jaar bestuursvoorzitter van het AMC in Amsterdam en doneerde in die tijd onder andere zijn eigen nier.

Marcel Levi Beeld Linda Stulic
Marcel LeviBeeld Linda Stulic

Marcel Levi is naast bestuursvoorzitter van ziekenhuis AMC ook internist. In 2016 doneerde de arts anoniem een nier. "Ik heb iets gedaan wat ik belangrijk vond en de kans is heel groot dat iemand anders daar heel lang plezier van heeft," zei Levi eerder daarover in deze krant.

De 'Nederlander van het Jaar' benoeming gaat naar de persoon die als geen ander een stempel op het jaar heeft gedrukt, dat jaar symboliseert of dat jaar een bijzondere prestatie heeft verricht.

Werken tijdens kerst
Volgens Elsevier heeft Levi 'het AMC in Amsterdam de afgelopen zes jaar zo goed geleid, dat dat opviel in het buitenland.' Vanaf januari gaat Levi aan de slag als bestuursvoorzitter van de University College London Hospitals.

Het blad noemt ook het feit dat Levi in zijn functie als bestuursvoorzitter als internist blijft werken. Ook deze kerst draait Levi zijn vaste dienst op de poli Interne Geneeskunde. Voor de 25ste en laatste keer.

Eerdere Nederlanders van het Jaar waren: Dafne Schippers, Ahmed Aboutaleb, Linda de Mol, Mark Rutte, Rijkman Groenink en Ayaan Hirsi Ali.

Lees ook:
'Bestuursvoorzitter doneert AMC doneert nier'
'Troonswisseling in fuserend AMC: 'Wie zijn hier de baas eigenlijk?'[+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden