Bestuur weg, Cruijff terug

AMSTERDAM - Het bestuur van Ajax treedt nog voor het einde van het seizoen af. Erelid Johan Cruijff heeft zich bereid verklaard om het voetbaltechnische beleid van de Amsterdamse club vorm te geven.Dat zijn de twee belangrijkste uitkomsten van de vergadering van de ledenraad van Ajax dinsdagavond in de ArenA.

''Johan Cruijff is door de ledenraad gevraagd vorm te geven aan het voetbaltechnisch beleid van Ajax. Cruijff heeft verklaard hiertoe bereid te zijn. Over de invulling daarvan vindt overleg plaats'', zo viel in een persbericht te lezen.

Tijdens de vergadering hebben het bestuur van Ajax en de ledenraad de eerste aanbevelingen overgenomen uit het rapport-Coronel. Daarin wordt felle kritiek geleverd op het technisch beleid van de Amsterdamse club in de laatste jaren. Ajax krijgt een nieuw bestuursmodel waarin de directie van de club verantwoordelijk wordt voor het beleid en de uitvoering daarvan.

''Het huidige bestuur, bestaande uit voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs en bestuurslid financiële zaken Joop Saan, is van mening dat bij een nieuwe structuur ook een nieuwe personele invulling hoort. Het bestuur heeft daarom aangegeven dat zij terug zal treden zodra de nieuwe structuur vormgegeven is, inclusief de personele invulling. Dit zal uiterlijk voor het einde van het lopende voetbalseizoen afgerond zijn. De bevoegdheden van het bestuur zullen tot dat moment van kracht blijven. Tevens blijven de leden van het bestuur in deze periode in functie als commissaris van Ajax.'' (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden