Bestgelezen op parool.nl

Een column van Theodor Holman over rechters in Nederland - opgehangen aan de Rijdende Rechter Frank Visser is het bestgelezen artikel op de website van Het Parool in 2009. Holman beschrijft daarin zijn twijfels over de kwaliteit van de rechtelijke macht: 'Wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht zijn redelijk met elkaar verweven.'

Beter gescoord zal hebben het zoekwoord 'neuken' dat in het column voorkomt. Holman verhaalt van een rechter die een relatie had met Theo van Gogh. 'Ze vertelde dat ze de volgende dag een persoon die drugs had gestolen, moest veroordelen. Op een gegeven moment zei ze: 'Oké, ik spreek hem vrij, maar dan moet één van jullie mij neuken!'

Ook twee andere columns van Holman, waaronder één over shocklog Geenstijl, dat prompt naar die tekst verwees, haalden de top-20.

Bestgelezen redactionele artikel is een stuk van 17 september over een uit de hand gelopen studentenontgroening op de Prinsengracht. Ook de berichtgeving over ijssalon Monte Pelmo in de Jordaan, die geen ijs meer aan de straat mocht verkopen van stadsdeel Centrum, werd goedgelezen.

De derde plek van meestgelezen artikel op de Paroolsite wordt bezet door een showbericht over de 'ramptoeristen' die in de nasleep van de Yolanthe-affaire een kijkje nemen bij de villa van Jan Smit in Volendam.

Afgemeten aan het aantal keren dat een rubriek bezocht werd, scoort Amsterdams nieuws op Parool.nl het beste. Ook sport, cultuur en economie worden goed bezocht, naast de servicepagina's en de rubriek eten en drinken.

Berichten over misdaad en ongeregeldheden scoren hoog. Zo was het afgelopen jaar veel belangstelling voor een achtergrondartikel over 'rapper' Rex de P. die begin dit jaar een hulpverleenster doodstak.

Ook een nachterlijk verslag over de 'taxigangsters' van het Leidseplein scoorde een top-vijfnotering, gevolgd door het iparoolstuk dat in november verscheen over het internetregister waarin alle Nederlandse familienamen- en hun woonplaats - zijn opgenomen.

Goedgelezen werd ook een verslag van een volstrekt ontspoorde amateurwedstrijd tussen Sporting Maroc tegen Zeeburgia, ook omdat er veel naar werd doorverwezen door blogs als Geenstijl en internetfora Fok en Maroc.nl.

Boekrecensies deden het ook goed: de Italiaanse bestseller De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano en recensie van Herman Koch's Het Diner haalden beiden de top-tien.

Het eerste landelijke nieuwsbericht, op plek vijftien, gaat over het Koninginnedagdrama, gevolgd door de crash van Turkish Airlines. (HERMAN STIL)

De column van Theodor Holman over rechters in Nederland is het bestgelezen artikel op de website van Het Parool in 2009. Beeld
De column van Theodor Holman over rechters in Nederland is het bestgelezen artikel op de website van Het Parool in 2009.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden