Opinie

Beste Eberhard: maak een Amsterdambnb-site

Beste Eberhard, jullie stoppen zo verschrikkelijk veel geld in het in bedwang houden van Airbnbtoerisme.

Carl Brenninkmeijer
Airbnb was leuk tot een paar jaar ­geleden, nu verpest het ons woonplezier in Amsterdam Beeld anp
Airbnb was leuk tot een paar jaar ­geleden, nu verpest het ons woonplezier in AmsterdamBeeld anp

Hebben jullie weleens overwogen om zelf een website à la Airbnb te laten ontwikkelen? Op deze manier controleren jullie zelf de aanwas.

Airbnb was leuk tot een paar jaar ­geleden, nu verpest het ons woonplezier in Amsterdam. Daarbij is het ook katalysator voor de stijgende huizenprijzen. Afspraken maken, zoals jullie al een aantal jaar proberen, zal niet veel zin hebben: zelfs al zou Airbnb akkoord gaan met jullie wensen, biedt dit geen garantie voor een succesvolle aanpak van illegale verhuur.

In beweging
Hoe wil je ooit controleren of Airbnb zich intern aan de grens van zestig dagen houdt? Hoe ben je ooit verzekerd van het feit dat het juiste en complete informatie betreft? Zelf een website ontwikkelen en beheren is de oplossing.

Ik hoor je denken: hoe krijgen we de huidige verhuurders zover om zich aan te melden op onze site? Simpel. Precies zoals jullie normaal gesproken mensen in beweging krijgen: ­direct-mailcampagnes, online advertenties en 'een goede deal'.

Onderdeel van de campagne is dat Airbnb op korte termijn verboden wordt. Primair is de goede deal erop gebaseerd dat jullie geen winst willen maken met de website waardoor de gebruiker meer kan verdienen dan via Airbnb. Daarbij kun je het nog aantrekkelijker maken door de eerste tien nachten verhuur vrij te stellen van toeristenbelasting.

Importeerscript
Je moet het zo simpel mogelijk ­maken: met een importeerscript op de website kan de gebruiker alle foto's en beschrijvingen vanuit Airbnb laten overzetten naar jullie platform.

Alleen mensen die ingeschreven staan bij de gemeente Amsterdam kunnen zich aanmelden, het uploaden van een kopie van ID of paspoort (of inloggen via DigiD) zal daarom vereist zijn bij aanmelding. Per ­persoon kan er maar één huis worden aangeboden.

Hoe krijgen we de internationale toerist naar de website? Waarom ­kiezen voor dit alternatief? Maak je geen zorgen, door alle aandacht van de internationale pers zal de website in no time hoog op Google ranken. Daarbij kiest de toerist eerder voor jullie site, omdat de prijzen hier simpelweg lager zijn, jullie gaan namelijk geen marge pakken.

Carl Brenninkmeijer, online marketingmanager Ace & Tate

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden