Update

Beslag gelegd op bezittingen Hammerstein

Oscar Hammerstein. Foto ANP Beeld
Oscar Hammerstein. Foto ANP

AMSTERDAM - Muziekproducent Riny Schreijenberg heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen, het huis en de auto van advocaat Oscar Hammerstein. Volgens Schreijenberg heeft hij van Hammerstein een bedrag van 7 miljoen euro tegoed.

Hammerstein was advocaat van Schreijenberg in diens zaak tegen Sony Music Entertainment enkele jaren geleden. Die zaak ging over een anticoncurrentiebeding over de zanger Thomas Berge. Schreijenberg verloor deze zaak. De advocaat kwam volgens Schreijenberg niet opdagen en hij moest Sony een boete betalen. Hammerstein ging vervolgens niet in hoger beroep tegen de uitspraak, waardoor Schreijenberg de boete moest betalen.

Schreijenberg spande toen een zaak aan tegen Hammerstein wegens nalatigheid. De rechtbank oordeelde vorig jaar dat Hammerstein een fout had gemaakt en veroordeelde hem ''tot het vergoeden van de schade en nog te lijden schade'' , aldus Schreijenberg.

In een bodemprocedure eist Schreijenberg van Hammerstein 7 miljoen euro. In afwachting hiervan heeft de rechter vorige week alvast een voorlopig verlof verleend voor 795.000 euro.

Hammerstein betwist de eis van de muziekproducent en heeft op zijn beurt inmiddels een kort geding aangespannen tegen Schreijenberg. De zaak dient dinsdag voor de Voorzieningenrechter. Hammerstein zegt in een persbericht de afloop van de zaak ''vol vertrouwen tegemoet gezien''. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden