Column

Beschadiging

THEODOR HOLMAN

Dames en heren van de pers, welkom op deze persconferentie van mijn partij, de Partij Van Holman, de PVH.

Ja, het zijn droevige tijden voor onze partij. Daar loop ik niet voor weg. En dat wordt nog eens onderstreept door het plotselinge vertrek van mevrouw Elly Buil. Ik kan nu wel zeggen, na een grondig antecedentenonderzoek, uitgevoerd door verschillende zeer betrouwbare en hooggeachte oud-leden, dat mevrouw Buil eigenlijk Johan Drempel heet. En misschien geeft dat wel het een en ander aan. Ik wil er verder niet te veel over zeggen, vooral niet omdat ik de regels der privacy hoog in het vaandel heb staan.

En eveneens niet omdat ook Peter Doornhart, nummer vier op onze lijst, zich van de kandidatenlijst heeft laten schrappen. Mijnheer Doornhart, mijnheer D., zit nog in Londen vast. En ik moet helaas eerlijk zeggen dat het klopt dat hij verdacht wordt van het bezitten van grote hoeveelheden drugs, wapens, illegale militaire explosieven. Al ben ik er zelf van overtuigd dat dit allemaal niet waar is en lijkt op een moedwillige actiebeschadiging van onze partij.

En daarom is het ook zo jammer dat Knut Eul in een brief aan mij heeft uitgelegd dat hij er de voorkeur aan geeft om in Europa een rol te spelen als voorzitter van de Vereniging Misdeelde Puppy's. Vanaf deze plaats wil ik hem hartelijk danken voor de goede ideeën die hij voor onze partij had. Bedankt Knut.

Dan zijn er nog een paar zaken die ik hoog opneem. Het moet mij van het hart dat de pers keihard over Antje Boterberg is heengegaan. Dat heeft zij niet verdiend. Ja, het is waar, zij was in het verleden de actrice Lady SS in Geschoren Duitse schaamte. Maar drie maanden geleden heeft zij dat beroep opgegeven. Antje is nu een keurig lid van de Protestantse Gemeente en doet verheffend herderlijk werk. En in zekere zin geldt dat ook voor onze kandidaat François Verredeleau, de voormalige priester, die zich thans helemaal inzet voor de begeleiding van homoseksuelen en tevens dirigent is van ons kinderkoor in oprichting. De pers is onmenselijk tegen hem tekeer gegaan, zodat hij nu huilend thuis zit.

Maar wij gaan door. Zoals onze leus luidt: 'Voor een heerlijk eerlijk Holland.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden