Bernie Sanders pronkt met steun van 128 bekendheden

Bernie Sanders, de progressieve Democratische senator die het in de Amerikaanse voorverkiezingen opneemt tegen Hillary Clinton, heeft een lange lijst geopenbaard van beroemdheden die zich achter zijn kandidatuur scharen. Op de lijst staan namen van onder anderen Susan Sarandon en Danny DeVito.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Sanders hoopt met de lijst te onderstrepen dat hij een steeds geduchtere concurrent vormt voor Clinton. In een persbericht maakte Sanders' campagneteam 128 namen bekend van bekende Amerikanen die een brief ondertekenden met de boodschap 'We steunen Bernie Sanders als Democratische presidentskandidaat voor de Verenigde Staten voor 2016'. Alle namen op de lijst hebben een financiële bijdrage geleverd om Sanders' campagne te steunen.

Onder anderen Susan Sarandon, Sam Sparro, Danny DeVito, The Red Hot Chili Peppers, Will Ferrell en Zoë Kravitz hopen dat Sanders het in 2016 tot in het Witte Huis schopt. Acteur Mark Ruffalo betuigde op Instagram zijn steun voor Sanders.

Sanders, die bekend staat om zijn socialistische standpunten, is de enige presidentskandidaat die geen Super-PAC achter zich heeft staan: deze extreem krachtige lobbygroepen spenderen miljoenen dollars om hun voorkeurskandidaat naar voren te schuiven en de verkiezingen te beïnvloeden. Tijdens een fondsenwerving haalde hij zwaar uit naar Wall Street en de corrupte campagnefinancieringssystemen die zijn concurrenten steunen.

Onder luid gejuich van zijn toehoorders keerde hij zich tegen de superrijken, zo schrijft de New York Times. 'Ik vertegenwoordig de belangen van de miljardairsklasse niet', aldus Sanders, die een voorstander is voor hogere belastingen voor de rijken en een belasting op financiële speculatie. 'Ik wil hun geld niet.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden