Update

Berlusconi belooft 'verrassingen' bij taakstraf in verzorgingstehuis

Een sombere, stille Silvio Berlusconi is vandaag aangekomen in het verzorgingstehuis Sacra Famiglia, waar hij zijn taakstraf moet uitvoeren. De oud-premier van Italië moet een jaar lang, minimaal vier uur per dag aan de slag. Berlusconi lijkt wel zin te hebben in zijn nieuwe dagbesteding. Hij beloofde met verrassingen te komen en liet zelfs doorschemeren dat hij van plan is een geneesmiddel voor de ziekte van Alzheimer te vinden.

De voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi, wordt welkom geheten bij het verpleeghuis Sacra Famiglia Beeld afp
De voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi, wordt welkom geheten bij het verpleeghuis Sacra FamigliaBeeld afp

Berlusconi wilde bij aankomst bij het verzorgingstehuis niets zeggen tegen de tientallen journalisten die zich er hadden verzameld. Hij werd door een lid van de directie naar binnen geleid. De directeur van Sacra Famiglia zei dat Berlusconi geleidelijk wordt ingewerkt. De eerste tijd zal hij vooral observeren en zich wegwijs maken in de noden van mensen die aan Alzheimer leiden.

'Een vrijwilliger die in het verzorgingstehuis werkt, noemde alle media-aandacht 'excessief'. 'Omdat hij niet hier gekomen is omdat hij Alzheimerpatiënten wil verzorgen, maar omdat hij móést.'

Berlusconi (77) is de eerste Italiaanse oud-premier die een taakstraf opgelegd heeft gekregen. Vorig jaar werd hij definitief tot 4 jaar cel veroordeeld wegens belastingfaude. Het is in Italië ongebruikelijk dat mensen van boven de 70 achter de tralies worden gezet. Berlusconi had zelf om een taakstraf in plaats van een celstraf gevraagd. De rechtbank in Milaan heeft hem dat toegestaan.

Zijn verplichtingen hebben Berlusconi er niet van weerhouden campagne te voeren voor zijn partij, Forza Italia, in aanloop naar de Europese Verkiezingen van 22 mei.

Journalisten uit binnen- en buitenland stonden Berlusconi op te wachten Beeld EPA
Journalisten uit binnen- en buitenland stonden Berlusconi op te wachtenBeeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden