Benno L. blijft nog in de cel

Ouders van oud-leerlingen van de 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. werden donderdag ingelicht tijdens een speciale bijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch. Foto ANP Beeld
Ouders van oud-leerlingen van de 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. werden donderdag ingelicht tijdens een speciale bijeenkomst in de Brabanthallen in Den Bosch. Foto ANP

DEN BOSCH - De 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. blijft vastzitten. De verdenkingen tegen hem zijn te ernstig en het gevaar op herhaling te groot om hem vrij te laten.

Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch gisteren. De man heeft tegenover de politie toegegeven dat hij ontucht heeft gepleegd met meisjes die zwemles van hem kregen. Verkrachting van een meisje met het syndroom van Down ontkent hij echter ten stelligste. Ten overstaan van tientallen ouders en belangstellenden vertelde hij gisteren dat hij alles heeft toegegeven wat hij heeft gedaan. ''Ik schaam me daarvoor,'' zei hij en bood zijn excuses aan.

Op de grote hoeveelheid pornografische beelden die de politie bij hem vond, zijn tot dusver 48 kinderen geïdentificeerd. Justitie gaat nog steeds uit van een aantal slachtoffers van rond de honderd.

Advocaat Pieter van der Kruijs gaat uit van een veel kleiner aantal en probeerde zijn cliënt tevergeefs vrij te krijgen. Justitie wenste op geen enkele manier daaraan mee te werken. Om de ernst van de verdenking te tonen, liet het Openbaar Ministerie achter gesloten deuren een filmpje zien waarop de verdachte met zijn hand in het zwembroekje van het meisje met Down zit. De rechtbank zag nog geen hard bewijs voor verkrachting, maar wel aanwijzingen voor een poging daartoe. De rechtszaak gaat op 3 december verder. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden