Bekende vaders lezen voor aan peuters bij het voorleesontbijt

Met het voorleesontbijt wordt vanochtend de Nationale Voorleesdagen 2015 afgetrapt door onder anderen Eric Corton, Beau van Erven Dorens en Leo Blokhuis. De mannen gaan elk op een andere school in Amsterdam voorlezen aan peuters.

Redactie
Diederik Samsom leest voor aan peuters tijdens het nationale voorleesontbijt 2013 Beeld Marco de Swart
Diederik Samsom leest voor aan peuters tijdens het nationale voorleesontbijt 2013Beeld Marco de Swart

Het Nationale Voorleesontbijt heeft dit jaar zich als missie gesteld om het goede voorbeeld aan vaders te geven. Het is dit jaar onderdeel van de campagne 'Vaders Voor Lezen'. Het blijkt dat vaders een stuk minder voorlezen aan hun kinderen dan dat moeders doen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. Door heel Nederland gaat een groot aantal bekende vaders dus voorlezen op peuterspeelzalen en scholen.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m zes jaar.

Onder anderen minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst), staatssecretaris Sander Dekker (OCW) en Martin ban Rijn (Volksgezondheid), Bastiaan Ragas, Ronald Giphart, Jeffrey Spalburg en Bram van der Vlugt doen aan het ontbijt mee. Het Nationale Voorleesontbijt duurt van 21 januari tot en met 31 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden