Beheerder Southeast vangt bot bij rechter

Het beslag van de nieuwe eigenaar Unisphere Modern Landmarks op de bankrekening van de verhuurder van verzamelgebouw Southeast in Zuidoost blijft van kracht.

In Southeast worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een gezondheidsmarkt Beeld Marjolijne Perquin
In Southeast worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een gezondheidsmarktBeeld Marjolijne Perquin

Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in een kort geding dat door stichting Bureau 366, dat de ruimten in het cultureel-educatief centrum Southeast aan gebruikers verhuurt, was aangespannen.

Volgens vastgoedbedrijf Unisphere, dat sinds december eigenaar is van het pand aan de Bijlmerdreef, heeft de verhuurder bijna zes ton aan huurinkomsten achtergehouden. Daarom liet het beslag leggen. Bureau 366 zou inkomsten niet hebben doorgegeven, en daarnaast ruimten in het gebouw aan de Bijlmerdreef hebben verhuurd die volgens de eigenaar niet onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder vallen.

Fietsenstalling
Bureau 366 noemt het beslag een poging van de nieuwe eigenaar de verhuurder het pand uit te werken. Handan Aydin, die de dagelijkse leiding heeft over Bureau 366, stelt dat Unisphere een globale berekening heeft gemaakt van het aantal vierkante meters. "Alles is daarbij meegenomen, zelfs de fietsenstalling. Ook de ruimte die het Rode Kruis momenteel gratis gebruikt voor de ontvangst van vluchtelingen in het stadsdeel."

Op 22 mei speelt een inhoudelijke rechtszaak tussen Unisphere en Bureau 366, dat nog een contract heeft tot 2018.

Lees verder: De slag om cultureel-educatief verzamelgebouw Southeast [+]

CEC-gebouw
Het Cultureel-Educatief Centrum in Zuidoost, zoals verzamelgebouw Southeast aanvankelijk heette, was een initiatief van de gemeente Amsterdam, het stadsdeel Zuidoost en het ROC. In opdracht van deze partijen leverde het Sociaal Fonds Bouwnijverheid een casco pand op aan de Bijlmerdreef. De inrichting gebeurde onder meer met 1,8 miljoen aan Europese subsidie. Vandaag de dag heeft Southeast een bonte mengeling van gebruikers, variërend van onderwijsinstellingen tot evangelische kerkgenootschappen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden