Begrafenis Susie Schlampie voor goede doel

Susie Schlampie dinsdagavond in haar kist in club CHURCH: 'Susie hield van rozen.' Foto Jan van Breda Beeld
Susie Schlampie dinsdagavond in haar kist in club CHURCH: 'Susie hield van rozen.' Foto Jan van Breda

AMSTERDAM - Bezoekers die een leuke oudejaarsnacht hadden in de Gay Cruise Club CHURCH in de Kerkstraat kregen de schrik van hun leven toen ze 2 januari per mail op de hoogte werden gebracht van de dood van Susie Schlampie.

Schlampie, één van de huistravestieten, zou rond de jaarwisseling aan een overdosis GHB zijn gestorven in het rookhok van de club. ''Wat begon als een prachtige viering van het nieuwe jaar 2010 is ge­eindigd in een vreselijk drama. Mijn lieve dochter Susie Schlampie is in de ochtend van 1 januari 2010 overleden aan een niet nader te noemen oorzaak (GHB). Uiteraard ben ik, maar ook mijn buurvrouw Jennifer Hopelezz & haar familie zeer aangeslagen door deze tragische gebeurtenis.'' Was getekend door 'haar moeder' Viola Volt.

Het viel fotograaf Jan van Breda, een van de bezoekers die nacht, rauw op zijn dak. ''Terwijl wij aan het feesten waren, had zich een drama voltrokken zonder dat we iets gemerkt hadden.'' In een rouwadvertentie op 2 januari in deze krant werden vrienden en vriendinnen uitgenodigd voor een rouwplechtigheid in de club. 'Susie hield van roze bloemen' stond erbij.

Gisteren was het zo ver. Het bleek om een ludiek protest te gaan van Jennifer Hopelezz, alias Richard Keldoulis, kandidaat voor het nieuwe nachtburgemeesterschap. Susie was niet dood, Keldoulis wilde slechts waarschuwen tegen het GHB-gebruik in het uitgaanscircuit. In de CHURCH zijn drugs overigens ten strengste verboden. (FRANS BOSMAN)

Foto Jan van Breda

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden