Lezersbrief

'Begin met het aanleggen van die tunnel naar Science Park'

Paroollezer Dennis Bastiaansen vraagt zich af waar het al jaren beloofde tunneltje bij de A10-S113 naar Science Park blijft. 'College, neem een besluit.'

Middenweg Beeld Google Streetview
MiddenwegBeeld Google Streetview

Elke dag staat er 's ochtends en 's avonds een lange file op de ­Middenweg. Vol stinkende vrachtwagens en auto's die allemaal proberen de stad in of uit te gaan.

Het leidt ook tot veel (vracht-)verkeer over het Galileiplantsoen waar intussen honderden ouders en kinderen op weg zijn van of naar school. Dit leidde al tot aanrijdingen.

Verkeerswethouder Dijksma zou de boel schoner en veiliger kunnen maken door het al jaren beloofde tunneltje bij de A10-S113 naar het Science Park aan te leggen. Scheelt elke dag een lange file en veel fijnstof in Amsterdam-Oost.

Om onbegrijpelijke redenen wordt dit telkens uitgesteld, ondanks petities van buurtbewoners met honderden reacties. Ironisch genoeg heeft Rijkswaterstaat wel zijn werk gedaan en al vier rijstroken aangelegd die nu naar niemandsland gaan. College, neem een wijs besluit, begin met het aanleggen van die tunnel.

Dennis Bastiaansen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden