Update

Bedrijf Kooistra moet vier Amsterdamse cafés ontruimen

null Beeld

AMSTERDAM - Plassania Beheer, het bedrijf van wijlen Sjoerd Kooistra, moet van de rechtbank in Amsterdam vier Amsterdamse horecagelegenheden ontruimen wegens huurachterstand. Ook vier cafés in Eindhoven en Nijmegen moeten leeg.

De vennootschap huurt de panden van Heineken en heeft inmiddels een achterstand in de betaling van de huur van bijna 464.000 euro. ''Het overlijden van Kooistra brengt geen verandering in de uitkomst van dit kort geding'', aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Plassania kan de ontruiming van de zaken in Amsterdam (4), Eindhoven (2) en Nijmegen (2) voorkomen door het geld alsnog binnen twee weken te betalen.

Kooistra's bedrijf had als verweer ingebracht dat het de huurachterstand mocht verrekenen met een bonuskorting die Heineken zou betalen op de afname van bier. Het klopt dat Heineken en Plassania eerder vorderingen op elkaar verrekend hebben, aldus de rechter. Maar het staat de bierbrouwer vrij ''aan deze onverplichte praktijk een einde te maken''.

Verder stelde Plassania Beheer BV een aantal tegenvorderingen te hebben op Heineken. De rechter vindt die echter niet aannemelijk. De vordering van Plassania die gaat over huur die Heineken moet betalen voor een aantal andere horecazaken, wees de rechter ook af. Anders dan Plassania Beheer mag Heineken zich wel beroepen op opschorting, omdat uit eerdere rechterlijke uitspraken al is gebleken dat Plassania niet aan betalingsverplichtingen heeft voldaan. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden