Baudets voordeur toch maar één keer beklad

De voordeur van het grachtenpand van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet lijkt toch niet twee, maar één keer te zijn besmeurd.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Baudets voordeur werd vorige week donderdag beklad met een anarchistisch teken en het vrouwensymbool. Het leek roze verf te zijn maar wat er precies op de deur is gesmeerd is onduidelijk. Het zou in ieder geval gaan om een stinkende substantie.

Even leek het erop dat dit zondagochtend nog eens was gebeurd. Nu blijkt echter dat de vloeistof en geur die na de tweede melding werden aangetroffen, restanten waren van de schoonmaakwerkzaamheden die na de eerste melding hebben plaatsgevonden.

Verdampt

"Waarschijnlijk is het water verdampt en is die onplezierige lucht weer vrijgekomen," aldus een politiewoordvoerder.

Na de tweede melding is een beveilingscamera voor de woning van Baudet opgehangen. Op Twitter werd gesuggereerd dat Baudet tevens constante politie- en camerabewaking heeft. De politie kan dit niet bevestigen, ook doen zij geen uitspraken over het al dan niet voortzetten van deze maatregelen.

De eerste actie is geclaimd door het 'Radicaal Anarchistisch Feministisch Front', dat zegt te protesteren tegen 'het verderfelijke gedachtegoed van Baudet'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden