Barlaeus kan Cygnus niet claimen

AMSTERDAM - Het Barlaeus Gymnasium mag de extra klas van het Cygnus Gymnasium in Oost/Watergraafsmeer niet claimen voor twintig leerlingen die gisteren zijn uitgeloot.Dat is niet volgens de afspraken die schoolbesturen en gemeente hebben gemaakt. De 31 leerlingen die zijn uitgeloot voor Het Amsterdams Lyceum, hebben ook recht op een plek op het Cygnus.

Het Cygnus zal volgende week 24 kinderen inschrijven. ''We zullen de plekken eerlijk verdelen over het Barlaeus en Het Amsterdams,'' aldus Renée Kloos van het Cygnus.

Het Cygnus besloot onlangs een extra klas te maken voor uitgelote kinderen. Het Barlaeus maakte de afspraak dat het Cygnus de bij haar uitgelote leerlingen zou opvangen. ''Maandag hoorde ik dat het niet mocht. Ik zal me erbij moeten neerleggen,'' zegt Marten Elkerbout van het Barlaeus.

Alle uitgelote kinderen kunnen zich nu aanmelden op het Cygnus. Vanmiddag is een informatiebijeenkomst. ''Er zijn intussen al veel kinderen langsgeweest. We kunnen al bijna die extra klas vullen. Wellicht kijken we naar motivatie, misschien krijgen kinderen uit de buurt voorrang.''

Het Amsterdams Lyceum heeft 31 kinderen moeten uitloten. ''We hebben daar niet zo'n massahysterie van gemaakt. We loten met een notaris en bellen de ouders later op,'' aldus rector Roel Schoonveld.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden