Barber Society in Westergas: 'Hét event voor vakidioten'

Marc van de Hare (45) organiseert voor de derde keer Barber Society Live in de Westergasfabriek. 'Heren­kapper zijn, is het mooiste wat er is.'

Anouk Kemper
'Dwingen werkt niet, dan knip je alleen maar oren af.' Beeld Miranda Vlas
'Dwingen werkt niet, dan knip je alleen maar oren af.'Beeld Miranda Vlas

Wat een toepasselijke achternaam heeft u.
"Ja, bizar hè. Mijn opa is in 1934 begonnen aan de Oudezijds Voorburgwal, toen is ie naar de Wijde Lombardsteeg gegaan, maar daar moest hij uit omdat één of andere krant in het pand trok, genaamd Het Parool."

Hoe is de relatie tussen de krant en familie Van de Hare?
"Bij mijn opa kwam Het Parool er niet meer in, maar bij ons ligt ie gewoon op de leestafel, hoor. Sinds 1953 zitten we op het Singel. Mijn vader heeft de zaak overgenomen in de jaren zeventig en ik later weer van hem. Ik zit inmiddels 29 jaar in het vak. Herenkapper: het is het mooiste wat er is."

Uw vader heeft u niet gedwongen?
"Dwingen werkt niet, dan knip je alleen maar oren af. Op de kappersschool moest ik ook het vrouwenvak leren en dat vond ik verschrikkelijk: permanenten, watergolven. Ik wilde knippen! Toen ik bij mijn vader in de herensalon begon, werd het leuk. Er hangt een heel andere sfeer tussen mannen onderling. Als er een vrouw bij is, zijn de gesprekken toch wat ingetogener."

En nu is er voor de derde keer het event Barber Society Live.
"We hebben 2500 leden, internationaal. In onze Facebookgroep wisselen we allerlei tips uit. Ik dacht: hoe gaaf zou het zijn een barberevent te organiseren voor vakidioten?"

Wat kunnen we verwachten?
"Mikey Henger komt, die heel mooie, aparte kapsels maakt. En er is weer een tattoeëerder. Al 21 barbers dragen ons logo: een modern kapperspaaltje. Uit Engeland is gebeld met de vraag of je dit jaar weer die tattoo kunt laten zetten. Ja, echt!"

Zondag 15 april was Barber Society Live alleen voor barbers toegankelijk, maandag 16 april zijn alle liefhebbers van het herenknippen welkom.

'Mikey Henger komt, die heel mooie, aparte kapsels maakt.' Beeld Miranda Vlas
'Mikey Henger komt, die heel mooie, aparte kapsels maakt.'Beeld Miranda Vlas

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden