PlusNet open
Bar Roseval
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: bar Roseval in Bos en Lommer.
De vonk sloeg over in de horeca. Ze waren gasten, maar nu, negen jaar later, staan Yaser Abdelmegid (36) en Anouk Barbiers (44) aan het roer van hun eigen horecazaak: bar Roseval op de Admiraal De Ruijterweg.
De horeca zit Abdelmegid in het bloed. In Egypte, waar hij geboren is, heeft zijn familie meerdere restaurants. Hij leerde koken en verdiende zijn sporen in Amsterdam, onder andere bij restaurant Luim en café Louter. Daar leerde hij de Franse en de Italiaanse keuken kennen.
Aan de kaart van bar Roseval voegde hij ook Midden-Oosterse gerechten toe. Voor de borrel bijvoorbeeld kun je kiezen voor klassieke bitterballen (€6,50) maar ook gaan voor de falafelballetjes (€5,75) naar het recept van Abdelmegids moeder. Daarnaast zijn pita za'atarchips met baba ganoush (€5,50) een mogelijkheid. "Een soort Libanese nacho's," zegt Abdelmegid.
Sahara
Op de rest van de kaart gebeurt hetzelfde: klassieke caesarsalade naast fattoushsalade (allebei €14) en 's avonds een bavette (€17,75) of een vegaburger met favabonen (€14).
Barbiers komt uit een andere hoek, van beroep is ze conceptdesigner. Meestal houdt ze zich bezig met mode, maar nu ontwierp ze het concept van het café. Daarin laat ze ook graag hun twee achtergronden bij elkaar komen, zoals in de kleuren op de muren: aan de ene kant Amsterdams groen, aan de andere warm rood en zandgeel - "Van de Sahara."
Ook recentelijk geopend in de stad: Bij Away Spa ziet zelfs het ijsbad er aanlokkelijk uit en restaurant Adam & Siam brengt Amsterdam en Thailand samen.
Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl
Bar Roseval
Admiraal De Ruijterweg 404
www.facebook.com/barroseval