PlusNet Open

Bar Broker

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bar Broker.

Bar Broker Beeld Michelle Helena Janssen
Bar BrokerBeeld Michelle Helena Janssen

"Je moet jezelf nooit te serieus nemen en je moet niet alles voor het geld doen," zegt medeoprichter Pieter Bertram (23) van Bar Broker. "Als we aan het einde van de rit genoeg hebben verdiend, gaan we met z'n allen op vakantie."

Bij de vrijdag officieel geopende bar fluctueren de prijzen, afhankelijk van wat de beurs doet. De pop-up, die drie maanden op deze plek blijft, kreeg veel media-aandacht. "Quote heeft ons finaal afgezeikt. We zouden ons een bestaand concept hebben toege­ëigend. Laten we het op een typisch gevalletje Amsterdamse branie houden, schreven ze. Vinden we mooi."

Goed, in tegenstelling tot wat in het persbericht staat, is Bar Broker niet de eerste in Nederland met fluctuerende prijzen; begin jaren negentig werd in een voormalig bankgebouw in Den Haag de Drankeneffectenbeurs opgericht, een concept dat toen ook navolging kreeg.

Gong
De oprichters van Bar Broker kennen elkaar uit de creatieve branche: ze werkten bij evenementenbureau ZeeZout, brouwerij De Eeuwige Jeugd, reclame­bureau Tosti Creative en jenevermerk Jajem. Achter de bar knipperen felroze prijslijsten.

Op de vloer wordt genetwerkt en gedanst. Het luiden van de gong betekent een prijswijziging. Kreten van paniek en vreugde klinken in de zaal. En het mooie: binnen een kwartier kan er weer een heel nieuwe realiteit zijn. Een slap aftreksel? Beter goed gejat dan slecht bedacht.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

Bar Broker

Reguliersdwarsstraat 44
www.facebook.com/BarBroker

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden