Bal ligt bij deze 24 personen van Ajax' ledenraad

De 24 leden van de ledenraad van Ajax staan morgen voor een belangrijke bijeenkomst. In het bijzijn van erelid Johan Cruijff willen ze van Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers horen waarom de beoogde algemeen directeur Louis van Gaal en interim-directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom zijn vastgelegd.

ANP/Redactie
null Beeld

Als de ledenraad begrip toont voor de vier commissarissen keert Cruijff de Amsterdamse club naar verwachting de rug toe. De mogelijkheid bestaat ook dat een meerderheid van de 24 personen het niet eens is met de manier waarop Ten Have, Davids, Römer en Olfers zonder medeweten van Cruijff hebben gehandeld. In dat geval kan de ledenraad, die de ongeveer 600 leden van Ajax vertegenwoordigt, adviseren om de raad van commissarissen te ontbinden.

Cruijff krijgt waarschijnlijk steun van Keje Molenaar, Peter Boeve, Dick Schoenaker, Dick de Groot, Barry Hulshoff, Co Meijer, Aron Winter en Ruud Haarms, die vorig jaar op aandringen van de oud-topspeler in de ledenraad belandden.

Als het morgen tot een stemming komt, heeft Cruijff echter meer steun nodig. De beroemde nummer 14 maakt morgen daarom van de gelegenheid gebruik om de overige leden van de ledenraad als erelid toe te spreken.

Behalve aan de 8 bovengenoemde personen richt hij dan ook het woord tot Frits Andriese (werkzaam voor Ministerie van Financiën), Rob Been (ondernemer), Hein Blocks (oud-bankier), Dennis Bogaard (hypotheekadviseur), Herman Bosschieter (interim-manager voor eigen bureau), Roger van Boxtel (politicus), Reinier van Dantzig (fysiotherapeut), Mark Geestman (partner Davinci Advies), Harm Greving (scout), Ernst Ligthart (advocaat), Cees van Oevelen (notaris), Kees Timman (belastingadviseur), Marc Stuut (financieel beheerder), Cees Vervoorn (lector en oud-topzwemmer), Klaas Vos (predikant) en Leo van Wijk (voormalig KLM-topman).

Een van de 24: Leo van Wijk (voormalig KLM-topman). © ANP Beeld
Een van de 24: Leo van Wijk (voormalig KLM-topman). © ANP
Een aantal commissarissen en leden van de ledenraad van Ajax. Vlnr: Paul Römer, Mark Geestman, Hennie Henrichs, Steven ten Have, perschef Miel Brinkhuis en Rob Been. © ANP Beeld
Een aantal commissarissen en leden van de ledenraad van Ajax. Vlnr: Paul Römer, Mark Geestman, Hennie Henrichs, Steven ten Have, perschef Miel Brinkhuis en Rob Been. © ANP
Een van de 24: politicus Roger van Boxtel. © ANP Beeld
Een van de 24: politicus Roger van Boxtel. © ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden