Plus

Bakkerij De Bakkerszonen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bakkerij De Bakkerszonen

De Bakkerszonen Beeld Marijke Stroucken

Twee bakkers in witte koksbuizen rollen een lap deeg in een drie meter lange slang. Tjak, tjak, tjak, tjak: kaneelbroodjes.
"Wij hebben een open keuken zodat klanten kunnen zien hoe arbeidsintensief het werk is en het bakkersvak leren waarderen," aldus eigenaren Johan Hartog (36) en Martijn Meijer (39).

Bij de Bakkerszonen in Noord geen kant-en-klare deegmixen, E-nummers of met water aangelengd poeder dat bakkersroom moet voorstellen. Hartog: "Wij maken de broden en patisserieën helemaal zelf - eigenlijk gekkenwerk." De gevulde glazen buizen aan de muur tonen de ingrediënten: meel, bloem en verschillende graansoorten.

Pepernoten
De mannen leerden het vak in de bakkerijen van hun ouders. Hartog pakte op zijn twaalfde pepernoten in, terwijl Meijer met zijn moeder het brood sneed. Ze leerden elkaar kennen toen ze met een ­'genootschapje' in de branche op inspiratiereis waren en een kamer met elkaar deelden.

In hun ruime bakkerij annex winkel, annex lunchroom verkopen ze onder andere zuurdesembroden (vanaf €2,90) die op de stenen vloer van de mega-oven zijn gebakken, Hollandse gegiste broden (vanaf €2,40) en Deksels volkoren (€2,50), gemaakt van zelfgemalen granen.

Goed gejat
Ze leggen er met het ontbijt een eitje op; met de lunch worden er tosti's van gemaakt. De recepten zijn zelf­bedacht, zoals de boerenjongenstaart met bitterkoekjes en in rum gewelde rozijnen, of goed gejat, van hun vaders. Denk aan de tulbandcake, speculaas en de oliebollen die ze ook in hun vestiging op het Beukenplein in Oost maken.

De oliebollen waren volgens Paroollezers de beste van Amsterdam. Vanwege de aanhoudende vraag zijn ze het hele jaar door te koop.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl

De Bakkerszonen

Mosveld 113
Ma-za 07.30-17.00, zo 10.00-16.00
www.mosveld.debakkerszonen.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden