Update

Badr Hari weer gearresteerd

Vechtsporter Badr Hari is opnieuw gearresteerd. Hij heeft vanmiddag samen met zijn vriendin Estelle Cruijff een broodjeszaak in Amsterdam bezocht. Dat was hem echter door de rechter verboden. Hari legt zich niet neer bij zijn nieuwe aanhouding. 'Dat gaan we morgen proberen aan te vechten', zei zijn advocaat Benedicte Ficq desgevraagd. Op verdere vragen wilde ze niet ingaan.

Badr Hari. Beeld FOTO ANP
Badr Hari.Beeld FOTO ANP

Zo mocht Hari, die onder meer wordt verdacht van een poging tot doodslag, in afwachting van zijn proces niet in horecagelegenheden komen en geen contact opnemen met slachtoffers en getuigen, met uitzondering van zijn vriendin Estelle Cruijff. Vanmiddag meldden getuigen dat ze Hari en Estelle hadden gezien in een restaurant in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) liet daarop weten te onderzoeken of Hari de voorwaarden van de rechtbank had overtreden. 'De melding was bij ons bekend. In het algemeen is het zo dat als je voorwaarden overtreedt, je er rekening mee moet houden dat je op een zeker moment wordt aangehouden,' aldus een woordvoerder van het OM. 'In het algemeen geldt dat we bij aanhouding de persoon in kwestie vragen of hij zich herkent in de verdenking.'

Horecagelegenheden
Badr Hari liet vanavond in een reactie aan RTL Boulevard weten dat het hem niet duidelijk is wat de term 'horecagelegenheden' nu precies inhoudt. 'Hier sta je totaal niet bij stil. Je schrikt als er meteen weer zo'n hetze wordt gecreëerd als je ergens zit te lunchen. Ik kom uit een hele nare periode, het laatste wat ik zou willen is de schorsingsvoorwaarden te overtreden. Als een lunchzaak daar ook al onder valt, dan mag ik daar kennelijk ook al niet meer komen. Morgen gaat mijn advocaat vragen aan de rechtbank wat nou precies bedoeld wordt met horecagelegenheden.
Ik ben hier erg van geschrokken en zit met een gespannen lijf achter m'n bureau. Ik zou dit nooit doen als ik wist dat dit niet mocht', aldus de kickbokser.

'Onbegrijpelijk'
Het inhoudelijke proces tegen Hari begint naar verwachting begin volgend jaar. Het OM vond het onbegrijpelijk dat de rechtbank vrijdag bepaalde dat hij tot die tijd niet in de gevangenis hoefde te blijven als hij zich aan de voorwaarden zou houden. Justitie vreesde dat Hari, die een dubbele nationaliteit heeft, naar Marokko zou vertrekken, waardoor Nederland hem moeilijk zou kunnen terughalen. Ook zou hij getuigen kunnen gaan (laten) beïnvloeden.

Hari zat sinds juli vast omdat justitie hem van onder meer verdenkt van een poging tot doodslag op Koen Everink. Tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam ArenA zou Hari Everink onder meer tegen het hoofd en tegen het lichaam hebben geschopt. Hari zegt dat hij Everink alleen een klap heeft gegeven omdat deze een beledigende opmerking maakte over Estelle. De vechtsporter bood vrijdag zijn excuses aan voor die klap en vroeg de rechter om een laatste kans.

null Beeld SCREENDUMP POWNED
Beeld SCREENDUMP POWNED
Badr Hari bij zijn arrestatie vanavond. Beeld SCREENDUMP POWNED
Badr Hari bij zijn arrestatie vanavond.Beeld SCREENDUMP POWNED
Estelle Cruijff en Badr Hari komen aan bij de woning van Estelle, nadat de rechter had bepaald dat Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten. Beeld ANP
Estelle Cruijff en Badr Hari komen aan bij de woning van Estelle, nadat de rechter had bepaald dat Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden