Azerbeidjan en Nederland slaan handen ineen

BAKOE - Nederland en Azerbeidzjan gaan kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van bestrijding van georganiseerde criminaliteit, zoals illegale migratie, mensensmokkel, mensenhandel en handel in drugs. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin heeft dat volgens zijn woordvoerder dinsdag afgesproken met de Azerbeidzjaanse minister van Binnenlandse Zaken Ramil Usubov.

''De minister benadrukte tijdens het gesprek met zijn collega hoe belangrijk het is dat er persoonlijke contacten zijn tussen ambtenaren die in beide landen belast zijn met rechtshandhaving. Door deze persoonlijke contacten kunnen zij het belang van samenwerking bij de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit beter onderkennen'', aldus de zegsman.

Hirsch Ballin heeft de Azerbeidjaanse regering meegedeeld dat Nederland geen bezwaar meer heeft tegen toetreding van Azerbeidzjan tot het Apostilleverdrag dat de legalisatie van buitenlandse officiële documenten vereenvoudigt. ''Hierdoor wordt de procedure voor de erkenning van wederzijdse documenten, zoals trouw- en geboorteakten doelmatiger.'' (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden