Azc voor overlastgevers deze maand open

Vanaf 20 november kunnen overlastgevende asielzoekers worden opgenomen in een speciaal asielzoekerscentrum in Amsterdam.

Het Parool
Een kamer voor asielzoekers in de voormalige Bijlmerbajes. Beeld anp
Een kamer voor asielzoekers in de voormalige Bijlmerbajes.Beeld anp

In de Extra Begeleidings- en Toezichtslocatie (EBTL) op de Transformatorweg komen maximaal 50 mensen te wonen. Zij mogen blijven tot eind oktober 2019.

De speciale opvang is door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in het leven geroepen om overlastgevende asielzoekers tijdelijk op te vangen.

Het COA bepaalt wanneer een asielzoeker overgeplaatst wordt naar een EBTL. Het gaat bijvoorbeeld om asielzoekers die homoseksuelen discrimineren, agressief zijn, zich niet aan de huisregels houden, intimideren of zich schuldig maken aan vernieling.

Misdrijf of psychische problemen
Bewoners van azc's uit heel het land kunnen in de opvang aan de Transformatorweg 6 terechtkomen. Mensen die een misdrijf hebben gepleegd of psychische problemen hebben zullen er niet ondergebracht worden.

De opvang is strikt en sober. Bewoners mogen wel naar buiten, maar moeten strenge regels en een dagprogramma volgen. Het COA wil hiermee het signaal afgegeven dat bepaald gedrag niet wordt getolereerd.

Buurtbewoners kunnen voor meer informatie naar de inloopavond op 16 november, van 19.00 tot 21.00 uur. Ze krijgen daarvoor deze week een uitnodiging van de gemeente.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden