Update

Aysel Erbudak stapt opnieuw naar de rechter

De juridische strijd rond het Slotervaartziekenhuis laait op, ook na de overname door zorgondernemer Loek Winter. Ex-directeur Aysel Erbudak begint een rechtszaak tegen het ziekenhuis en de voormalige eigenaren. 11 april is de eerste zitting. Vandaag maakte het Slotervaartziekenhuis ook bekend dat er 137 banen verdwijnen.

Ex-directeur Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis.Beeld Het Parool

Het voorbije jaar woedde een machtsstrijd tussen Erbudak en de nabestaanden van Jan Schram, die het ziekenhuis in 2006 in handen kreeg. Erbudak wilde na Schrams overlijden met haar kinderen het ziekenhuis overnemen. Dat werd onmogelijk gemaakt, doordat het ziekenhuis extra aandelen uitgaf.

In oktober gelastte de Ondernemingskamer onderzoek naar mogelijk wanbeleid in de bv's die destijds boven het ziekenhuis hingen. De rechters hadden aanwijzingen dat Erbudaks belangen zijn geschonden. Het onderzoek is waarschijnlijk deze maand klaar. Daarop vooruitlopend heeft Erbudak de familie Schram en het ziekenhuis gedagvaard. Ze eist vernietiging van de aandelenuitgifte.

Eind vorig jaar nam Loek Winter het Slotervaart over. 'Er is geen honderd procent zekerheid dat de rechter de overname door Loek Winter in stand laat', aldus Erbudak. Winter wijst er via een woordvoerder op dat de rechter al eerder de overname heeft geaccordeerd. 'Het is een zaak tussen aandeelhouders.'

UPDATE: 15.00 uur.
Een bezuinigingsoperatie bij het Slotervaartziekenhuis leidt tot circa tachtig ontslagen. Dat heeft het ziekenhuis vandaag laten weten in een persbericht.

Het aantal volledige arbeidsplekken gaat terug van 1100 naar 963. Door onder andere natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten ligt het aantal gedwongen ontslagen lager.

De sanering is het gevolg van het wegvallen van een jaarlijkse overheidsbijdrgae van 8 miljoen euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden