AVROTROS opent omroephuis in Vondelpark

Onder de naam VondelCS opent AVROTROS morgen de deuren van zijn nieuwe verenigingshuis in het Amsterdamse Vondelpark. Het voormalige onderkomen van het Filmmuseum biedt onderdak aan enkele radio- en televisiestudio's van de fusieomroep en stadszender AT5.

Redactie
Het nieuwe omroephuis Beeld anp
Het nieuwe omroephuisBeeld anp

Burgemeester Eberhard van der Laan verricht de opening van het grondig gerenoveerde rijksmonument waar publiek voortaan opnames van radio- en televisieprogramma's kan bijwonen, evenals lezingen en workshops. Komende maand betrekt de nieuwsredactie van AT5 een verdieping van het pand.

In tijden van grote bezuinigingen en fusies in omroepland lijkt een verenigingsgebouw in het Vondelpark in de hoofdstad een onverantwoorde luxe. 'De huur betalen we via verenigingsgeld en ledencontributie. Deze geldstroom is strikt gescheiden van de budgetten die we van Den Haag krijgen en waar we programma's van maken', legt algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS uit.
De omroepdirecteur zegt dat VondelCS past in de nieuwe strategie van de omroep om leden op meer en andere manieren aan zich te binden.

'Waar we vroeger leden gingen werven door cadeaus uit te delen, proberen we nu met VondelCS een community te creëren. Dat deden we al met het EenVandaag Opiniepanel en het Radar Consumentenpanel', zegt Van Stade.

De drie pijlers van VondelCS zijn media, cultuur en opinie. 'De bedoeling is om ons aan het publiek te binden. Dat doen we door kijkers en luisteraars in contact te brengen met de makers voor en achter de camera. We willen graag participatie van het publiek', zegt VondelCS-directeur Lidy klein Gunnewiek. 'Jongeren zijn niet zo gauw geneigd lid te worden van een omroep. Workshops voor tv-talenten is een manier om jonge mensen bij tv-maken te betrekken', vervolgt ze.

Vrijdag 16 mei houdt VondelCS een open huis van 14.00 tot 02.00 uur. Het publiek kan dan 's middags aanschuiven bij de eerste uitzending van Radio EenVandaag vanuit VondelCS en 's avonds laat bij Opium op 4. In het Mediacafé is momenteel een fototentoonstelling. Op zaterdagavond volgt de eerste KX Clubnight, met dj's van het publieke radiostation KX Radio, dat al van het pand gebruikmaakt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden