Autobedrijf Rio in Noord is niet verdacht, mensen

Na de inval van een arrestatieteam, dinsdagochtend op de Meeuwenlaan in Noord, was de gevel van Auto Rio op elke foto en in elk nieuwsbulletin te zien. 'De zaken gaan nu minder goed en dat is vrij lullig als je er niets mee te maken hebt,' zegt eigenaar Glenn Gampat (54).

Niet autobedrijf Rio, maar de bovenbuurman kreeg een inval van de politie. Beeld Streetview
Niet autobedrijf Rio, maar de bovenbuurman kreeg een inval van de politie.Beeld Streetview

De oorzaak: de eigenaar van spyshop One2spy aan de Admiraal de Ruijterweg, die boven de garage in Noord woont, werd door een arrestatieteam van zijn bed gelicht.

Auto Rio was collateral damage: zijn lichtbak sneuvelde. Eergisteren stonden op de stoep voor de garage een arrestatieteam, nieuwsgierige buurtbewoners en een aantal fotografen.

Vader en zoon
'Zo ben ik mijn dag nog nooit begonnen,' zegt Rishi Ramanand (24), de zoon van Glenn, die het bedrijf samen met zijn vader runt. 'We beginnen meestal rond een uur of negen. Toen ik aankwam, was de arrestatie al geweest. Toch schrik je wel even als de stoep vol staat met politiemannen met bivakmutsen. Het ging om de eigenaar van de One2spy, vertelde de politie. Ik kan mij niks verdachts herinneren. Voor mij is hij gewoon mijn buurman, we spraken elkaar maar af en toe.'

Reclamebord kapot
Sinds dinsdag gaan de zaken niet bepaald voortvarend en dat is volgens het tweetal te wijten aan de arrestatie. Ze vinden het wegblijven van de klanten begrijpelijk, maar oneerlijk. 'Overal zag je ons reclamebord, op elke foto,' zegt Gampat. 'We hebben minder klanten kunnen helpen en de telefoon gaat minder vaak. Het reclamebord is gesneuveld tijdens de arrestatie toen de politie met een hoogwerker binnen wilde komen. Gelukkig wordt die vergoed door de politie. We hopen natuurlijk dat de zaken snel weer gaan zoals voor de arrestatie. Dan kunnen we weer normaal aan het werk.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden