Auto binnen 20 minuten opgeladen op de Piet Heinkade

Fastned lanceert dit jaar nog een zogenoemd snellaadstation op de Piet Heinkade, waarbij elektrische auto's in gemiddeld twintig minuten opgeladen kunnen worden.

Charlotte Knobben
Een snellaadstation langs de rijksweg A1. Beeld anp
Een snellaadstation langs de rijksweg A1.Beeld anp

De Amsterdamse start-up bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en heeft inmiddels al vijftig stations langs snelwegen. "Door ook in steden stations te realiseren hopen wij in te spelen op het toenemende aantal elektrische auto's en de behoefte om ook in de stad snel te kunnen opladen," aldus Kyra Hartlief van Fastned.

Een auto is bij een snellaadstation in zo'n twintig minuten opgeladen, in tegenstelling tot zes à acht uur bij een publiek oplaadpunt. Hartlief: "We kunnen wel de hele stad volbouwen met zulke publieke oplaadpunten, maar ons snelheidstation werkt effectiever: het heeft een capaciteit tot 150 auto's per dag."

Het station komt in de buurt van Amsterdam Centraal Station: op de Piet Heinkade, ter hoogte van club Panama. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor drie snelheidsstations. Naast Amsterdam, moeten ze ook in Rotterdam en Den Haag komen. "We zijn momenteel druk bezig om de financiering rond te krijgen, maar ons doel is om de stations in de steden dit jaar nog te verwezenlijken."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden