Audities voor Afrojacks popgroep in Amsterdam

De eerste auditieronde voor de internationale popgroep onder leiding van Afrojack begint zaterdag in Amsterdam.

Nick van de Wall, alias Afrojack Beeld ANP
Nick van de Wall, alias AfrojackBeeld ANP

Volgende week staat een auditie in Rotterdam gepland. Voor beide audities hebben zich een paar honderd jongeren aangemeld. DJ en producer Nick van de Wall, alias Afrojack, zoekt voor zijn popgroep zangers, rappers en dansers.

De eerste ronde is een zangronde, maar voor Van de Wall is passie het belangrijkst: "als bijvoorbeeld een danser zich aanmeldt, hoeft hij niet per se goed te kunnen zingen, als er maar passie vanaf straalt," vertelt zijn woordvoerster.

Tokio
Deze maand worden ook in London, New York, Los Angeles, Taipei en Osaka audities gehouden. In juli zijn er nog audities in Tokio. De tweede ronde in Nederland wordt in juli in Hilversum gehouden.

Voor de derde ronde worden de aspirant-artiesten uit alle landen naar Tokio gevlogen, waar zij van 24 tot 31 augustus intensief worden getraind tot artiest. In die derde en laatste ronde wordt de uiteindelijke groep gekozen.

"Er wordt vooral gekeken naar mensen die in een groep kunnen functioneren. Mensen die zichzelf beter vinden dan een ander, zullen het niet gaan halen," zegt de woordvoerster.

Professionele artiestengroep
De uiteindelijke winnaars gaan maandenlang getraind worden tot een professionele artiestengroep. Afrojack gaat hun muziek produceren en in 2019 de groep presenteren aan het grote publiek.

Van de Wall wil met deze popgroep vooral jongeren helpen om succesvol te worden. Hij zegt: "de wereld is over het algemeen meedogenloos omdat iedereen voor zichzelf vecht. Maar ik ben op een positie waarin ik niet meer voor mezelf hoef te vechten dus ik vind het juist leuk om jongere talenten juist te leren hoe alles werkt".

null Beeld ANP
Beeld ANP

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden