ASV De Dijk wil betaald voetbal in

De promotie van ASV De Dijk naar de derde divisie en zijn definitieve vrijspraak in een grote cocaïnezaak hebben hoofdsponsor Heino Braspenning nieuwe moed gegeven: hij wil in 'vijf tot tien jaar' het betaald voetbal in met de voetbalclub uit Amsterdam-Noord.

ASV De Dijk wil naar de tweede divisie Beeld Google Streetview
ASV De Dijk wil naar de tweede divisieBeeld Google Streetview

"We willen naar de tweede divisie," zei Braspenning na de promotie tegen website Het Amsterdamsche Voetbal. "En dan willen we eigenlijk wel een keer in gesprek met de gemeente om te kijken wat meer mogelijk is." Op de vraag of hij dan denkt aan betaald voetbal: "Het zou mooi zijn als er een tweede club komt in Amsterdam die betaald voetbal gaat spelen."

Ambitie
Dat is niet zozeer een persoonlijke ambitie, maar meer een voor Amsterdam-Noord. Braspenning: "Ik denk dat het goed is voor Amsterdam-Noord. Mijn bedrijf (in scheepscoating) zit in Amsterdam-Noord, ook andere bedrijven waarmee ik samenwerk sponsoren en willen veel voor Noord doen."

In het recente verleden vermoedde de recherche dat Braspenning spelers van ASV De Dijk zwart betaalde met drugsgeld, maar de lang slepende strafzaak omtrent de import van duizenden kilo's cocaïne vanuit Zuid-Amerika, waarbij Braspenning volgens justitie via een criminele jeugdvriend met zijn scheepsbedrijven een faciliterende rol zou hebben gespeeld, liep onlangs goed voor hem af.

Vrijspraak
Braspenning werd vrijgesproken, zoals justitie uiteindelijk ook had gevorderd, en het Openbaar Ministerie ging tegen geen van de vrijspraken voor zijn medeverdachten in hoger beroep.

Het goede nieuws heeft de ambities kennelijk flink aangewakkerd. Of de gemeente ook zo enthousiast is dat die aan betaald voetbal zal willen meewerken, zal moeten blijken.

Heino Braspenning Beeld YouTube
Heino BraspenningBeeld YouTube
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden