ASV De Dijk - Ajax van minuut tot minuut

Een heleboel wisselingen in de basis en een eenvoudige avond. Ajax won vanavond in Volendam kinderlijk eenvoudig van de Tweedeklasser uit Schellingwoude.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Doelpunt Sam Larsson

Jeremiah St. Juste wordt vervangen door Lutsharel Geertruida

Dylan Vente wordt vervangen door Emil Hansson

Doelpunt Michiel Kramer

Doelpunt Max Van Wakeren

Doelpunt Sam Larsson

Rode kaart Nik Gabel!

Doelpunt Sam Larsson

Nick Viergever wordt vervangen door Mateo Cassierra

Matthijs de Ligt wordt vervangen door Deyovaisio Zeefuik

Gele kaart Tony Tol

Frank Schilder wordt vervangen door Robert Verschraagen

Václav Cerný wordt vervangen door Dennis Johnsen

Jack Tuyp wordt vervangen door Mustafa El Aamrani

Doelpunt Nabil el Gourari

Doelpunt Václav Cerný

Gele kaart Frank Schilder

Abderrahim Loukili wordt vervangen door Adham El Idrissi

Doelpunt Siem de Jong

Gele kaart Nabil el Gourari

Doelpunt Siem de Jong

Doelpunt Frenkie de Jong

Einde tweede helft!

Tweede helft begonnen

Einde eerste helft

Aftrap eerste helft!

Een wedstrijdverslag van De Dijk - Ajax lees je hier. Om 20.45 trappen Feyenoord en AVV Swift af in Rotterdam. Ook dat duel is te volgen in dit liveblog.

Einde tweede helft!

Ondertussen in Rotterdam.

Een beeld dat we sinds 2012 niet meer gezien hebben: Siem de Jong als aanvoerder van Ajax 1. Hij krijgt de band van Nick Viergever, die het veld ruimt.

In Rotterdam maakt de selectie AVV Swift ondertussen voor het eerst kennis met het fenomeen fluitconcert.

null Beeld Patrick Meershoek
Beeld Patrick Meershoek

Dolberg bedient Justin Kluivert die nog eens een schotje mag wagen, maar op Vervhoeven stuit. Het venijn is er duidelijk uit.

De pit is uit het duel. Ajax speelt op gemak de bal rond en De Dijk heeft niet meer de kwaliteiten of energie om daar echt tegenin te gaan.

Opeens is daar Orejuela die alleen voor Verhoeven komt, maar de lat weet te raken. Dolberg maakt er in de rebound ook niet 1-5 van.

Het duel sukkelt een beetje in. Na de tegentreffer van De Dijk weinig bijzonderheden meer te noteren. De zeer onfuirtuinlijke aftocht van Cerny daargelaten.

Debutant Orejuela krijgt een balletje van Siem de Jong en haalt over de grond uit. Het schot lijkt in eerste instantie nergens heen te gaan maar schampt dan toch de buitenkant van de paal.

Vaclav Cerny met brancard het veld af. Lijkt serieus geblesseerd. De Tsjech verstapt zich waarbij de knie een bijzonder pijnlijk ogende knik maakt.

Stevige tackle van Tony Tol op Justin Kluivert in het strafschopgebied. De arbitrage ziet er geen strafschop in.

Zowaar een tegenstootje van De Dijk. El Gourari maakt af na een fraaie aanval.

Paroolverslaggever Patrick Meershoek is in de Rotterdamse Kuip voor Feyenoord - AVV Swift, en heeft goede moed.

Ajax kan nu al een aantal minuten eenvoudig de bal rond laten gaan. De Dijk houdt waar mogelijk vooral tegen.

Via de lat rost de jonge Tsjech de 0-4 erin. Ajax gaat vrolijk verder met scoren.

Tweede helft begonnen

Lokale jongelui maakten tijdens de rust gebruik van de gelegenheid gebruik door selfies te maken met de Ajacieden en een balletje op het veld te trappen.

null Beeld Fox Sports
Beeld Fox Sports

Ondertussen is Hoofdklasser Swift aangekomen in De Kuip voor het bekerduel tegen Feyenoord later vanavond. En daar heeft keeper Bogdan Constantin alle vertrouwen in.

Tweede kans voor De Dijk als de net ingevallen El Idrissi de bal meekrijgt en uit kan halen. Lamprou redt.

Einde eerste helft

Orejuela frommelt wat aan met de bal en lijkt 'm in het De Dijk-strafschopgebied kwijt te raken aan tegenstanders. De bal komt toch voor de voeten van Dolberg, maar die ramt over.

Een schot van Cerny wordt van richting veranderd. Corner Ajax. Die zijlt langs iedereen maar wordt nog eens voorgegooid door Sinkgraven.

Bijna 0-4 na nonchalant wegwerken door een De Dijk-verdediger die De Jong in kansrijke positie brengt. Hij bereikt Dolberg niet omdat Verhoeven in kan grijpen.

Lekkere voorzet van Carel Eiting op Siem de Jong die opnieuw heel eenvoudig binnentikken kan. Waar eindigt dit?

Heel aardige poging van Vaclav Cerny. Zijn schot wordt een corner die hij zelf neemt, maar niet bij een medespeler bezorgt.

Op achteloos aangeven van Frenkie de Jong maakt Siem de Jong er doodeenvoudig 0-2 van.

Jack Tuyp met een niet al te krachtig schot in de handen van Kostas Lamprou. De aanval van De Dijk die eraan vooraf ging was desalniettemin aardig.

Aaardige voorzet van Vaclav Cerny gaat over Siem de Jong heen. De routinier is gretig vanavond. Kluivert kan daarna er niet meer bij.

De Dijk is gezien het krachtsverschil en ondanks de tegengoal heel aardig begonnen aan het duel. De ploeg uit Noord stoort de Ajacieden veel in de opbouw.

Kasper Dolberg legt opzij voor Frenkie de Jong die mag opstomen en de bal achter Jeroen Verhoeven schuift. Ajax op 0-1.

Meer dan tien minuten gespeeld. Niet verrassend speelt de wedstrijd zich tot nu toe vooral op de helft van De Dijk af. De tweedeklasser verdedigt volle bak en profiteerde tot dusver één keer van een gaatje bij Ajax.

Siem de Jong probeert met een puntertje achternaamgenoot Frenkie het strafschopgebied van De Dijk in te sturen, maar dat mislukt.

Nieuweling Luis Manuel Orejuela haalt na een indirecte vrije trap maar eens uit op het doel van Jeroen Verhoeven. Hard schot, maar hij gaat wel over.

Aanvoerder Nick Viergever moet een opening van De Dijk tot corner koppen. De tweedeklasser profiteerde van de ruimte die Ajax liet vallen. Uit de corner een uitstekende poging van De Dijk die maar net naast gaat.

Pittige overtreding van Tony Tol van De Dijk op Frenkie de Jong. Tol bezeert vooral zichzelf vooral, zo lijkt.

Kasper Dolberg omspeelt twee verdedigers en mag uithalen, maar raakt de bal niet lekker en ramt hoog naast.

Ingooi op de helft van De Dijk. Kluivert werpt vlak naast de cornervlag terug naar Sinkgraven. Frenkie de Jong opent vervolgens op Siem de Jong maar die loopt zich stuk op de verdediging.

Aftrap eerste helft!

Op doel bij De Dijk, een oude bekende. Jeroen Verhoeven was in het verleden ook Ajax-keeper, maar was voornamelijk reservespeler.

null Beeld Fox Sports
Beeld Fox Sports

Trainer Marcel Keizer benut de bekerwedstrijd van Ajax tegen ASV De Dijk om veel andere spelers aan het werk te zien. Van de voetballers die zondag een basisplaats hadden tegen Feyenoord verschijnen alleen Nick Viergever en Matthijs de Ligt woensdagavond om 18.30 uur aan de aftrap in het stadion van Volendam.

Het Amsterdamse De Dijk speelt dit seizoen in de tweede divisie. De club wilde graag uitwijken naar Volendam omdat het de eigen accommodatie ongeschikt vond om Ajax te ontvangen.

Kostas Lamprou verdedigt het doel van Ajax. Kasper Dolberg, Justin Kluivert, Siem de Jong, Frenkie de Jong en Daley Sinkgraven mogen hun trainer laten zien dat ze klaar zijn voor een basisplaats in de eredivisie.

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, De Ligt, Viergever en Sinkgraven; Frenkie de Jong, Eiting en Siem de Jong; Cerny, Dolberg en Kluivert.

De Amsterdamse amateurs van AVV Swift zorgden in de eerste ronde van de KNVB-beker voor een stunt door bekerwinnaar Vitesse uit te schakelen. De ploeg verraste op het Olympiaplein vriend en vijand door de club uit Arnhem de gehele reguliere speeltijd én verlenging op 0-0 te houden, en de penalties daarna nét iets beter te nemen.

De volgende hobbel voor Swift op weg naar de beker is Feyenoord, dat vanavond in De Kuip moet worden verslagen. Twintig bussen met supporters rijden vanavond in colonne naar Rotterdam-Zuid en hopen op een nieuwe stunt.

Ook de andere Amsterdamse amateurclub, ASV De Dijk uit Noord, hoopt op een spektakel. Dat zou dan wel ten koste gaan van Ajax, dat dankzij een makkelijke overwinning op de amateurs uit Scheveningen ook de tweede ronde wist te halen.

Luis Suárez
Voor De Dijk-spelers Jeroen Verhoeven (37) en Jack Tuijp (34) zorgt de wedstrijd van vanavond voor herinneringen aan 2008, toen het duo met Volendam stuntte tegen het Ajax van Luis Suárez en co. Nu spelen de oud-profs bij De Dijk.

Ajax en De Dijk treffen elkaar in het Krasstadion van FC Volendam. De tweededivisionist had het liefst gezien dat de wedstrijd gespeeld zou worden op eigen sportpark Schellingwoude, maar vanwege veiligheidsredenen moest er worden uitgeweken naar Volendam.

Bij Ajax ontbreken Mitchell Dijks en reservedoelman Benjamin van Leer wegens blessures. Joël Veltman en Amin Younes krijgen rust.

Volg dit in dit liveblog de wedstrijd tussen De Dijk en Ajax vanaf 18.30 uur en Feyenoord en Swift vanaf 20.45 uur.

Lees ook: Swift in de beker: eerst werken, dan tegen Feyenoord spelen en Kunnen oud-profs Verhoeven en Tuijp weer stunten tegen Ajax?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden