Asscher dreigt ouders ICA met rechter

Ingang van het Islamitisch College (ICA) in Amsterdam-Slotervaart. © anp Beeld
Ingang van het Islamitisch College (ICA) in Amsterdam-Slotervaart. © anp

AMSTERDAM - Ouders van het Islamitisch College Amsterdam die hun kinderen na de zomer thuisonderwijs laten volgen, moeten voor de rechter komen. Wethouder Lodewijk Asscher (Onderwijs) heeft hierover al contact gehad met het Openbaar Ministerie.

Hoopt hij dat ouders hun kinderen dan toch naar een reguliere school sturen? ''Zo denkt iedere ouder tenminste goed over het besluit na. Ik vermoed dat het clubje kleiner wordt,'' aldus Asscher, die gisteren op het ICA uitlegde waarom hij geen voorstander is van thuisonderwijs.

Eerst gaat hij in gesprek met de ouders. ''Ik wil weten waarom ze dit doen. De gang naar de rechter is de finale stap. De leerplicht is er voor de kinderen. Een goede opleiding is de toegangskaart tot de samenleving en een baan.''

Als de rechter de ouders gelijk geeft, komt er wellicht een wetswijziging. ''Ze spreken over een collectieve organisatie. Waar ligt de grens? Die honderd kinderen moeten een goede kans hebben in de samenleving. Daar zal de Kamer net zo over denken.'' (HANNELOES PEN)

VANDAAG MEER IN HET PAROOL

'Geef ons het recht op thuisonderwijs'
Honderd ouders van het Islamitisch College Amsterdam laten hun kinderen na de zomer thuisonderwijs volgen. Wethouder Asscher sprak gisteravond met de ouders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden