Asian Kitchen

Snel, goedkoop en lekker

'Hext Cininre Pathe De Munt' klinkt u misschien als Chinees in de oren en dat klopt ook wel, al dringt hopelijk snel door dat deze op het hulsje van de eetstokjes afgedrukte tekst waarschijnlijk moest luiden: 'Next to Cinema Pathé De Munt'. Op het meeneemmenu staat het beter: 'Tussen McDonalds en bioscoop Pathe De Munt'. Daar laten we het maar bij.

Het is een pijpenlaatje met langs één wand de zeer open keuken, al wordt de zuigkracht van de afzuiger met wat blauw vuilniszakplastic van ons weggehouden. De zaak is ook klein (misschien 24 plaatsen), maar schoon en de bediening is vlot. Zo, met die buren en met de omzet die ze hier met snel werken kunnen bereiken, komen ze er wel. En zeker met de kwaliteit en de prijzen.

Met twee personen kun je voor €28,50 een Aziatisch rijsttafelmenu bestellen, dat zeer goed voldoet. Tussen haakjes volgt steeds de à la carteprijs, meestal de meeneemprijs, die iets onder de restaurantprijs ligt; zo is de prijs voor het menu om mee te nemen €25. Voor twee man!

Dan begin je met een schaaltje dim sum: drie gestoomde (Ha kauw (€3), Siu Mai
(€2,50) en Beef Siu Mai (€3) en twee gefrituurde: een miniloempia (€2) en een heerlijk flapje met een kerrieachtige vulling (Kerrie kok, €2). De pittige saus is niet te zoet. Een waardig begin. Dan volgt een heldere soep, een goede bouillon met veel groente en drie garnalen in deegjasje (Sue kauw, €4). Dat zowel soepkom als lepel van plastic zijn deert niet. De bediening was zo slim om eerst de soepen te brengen, omdat onze derde eter, die geen dim sums kreeg (en toch mee mocht snoepen) anders niks voor haar neus had. Ze letten hier dus heel goed op en denken mee!

Dan volgen de hoofdgerechten: Pekingeend met Hoi Sinsaus (€9,50) is bijzonder mals en zacht, wordt zonder botjes geserveerd en is royaal geportioneerd. Dit beviel ons beter dan die van Wing Kee.

Op een (plastic) schaal liggen naast elkaar kip in zoetzure saus (€6,50) en Gong Pao bief (€7,50). De kip is goed evenwichtig van smaak en, zoals alles hier, smaakt het vers, van verse ingrediënten en voor je ogen gewokt. Hier wordt niet gerommeld; dat zie je en dat proef je.

De Gong Paobiefstuk komt met de pittige Kong Powsaus - die was lekker, maar wat dat Kong Pow precies betekent weet ik nog niet. De term wordt voor 1001 dingen gebruikt; er is zelfs een film die zo heet en er zijn vage kippenrecepten te vinden, maar een exact recept heb ik nog niet. Ik houd u wel op de hoogte. Maar het gerecht was heerlijk.

Daarmee is dat menu (voor €14,25 de man dus!) voorbij, maar voor de derde aanwezige (de dochter van mijn vaste tafelgenoot) bestelden we nog een wontonsoep (zelfde bouillon, nu met vleesballetjes, €3,50) en om ook iets anders te proeven dan de (uitstekende) rijst een soort eenpansfavoriet, de Noodles Singapore (€7,50, afhalen €6,50), heel fijne pittige mie met grote garnalen en blokjes varkensvlees en groenten; een gerecht waarvan je niet kunt ophouden te eten.

We hebben de andere vier kip- en biefgerechten, vijf garnalengerechten, en de vier vegetarische gerechten dan nog niet eens kunnen bespreken.

Als u ook nog weet dat een halve liter Spa rood aan tafel hier €1,75 doet en een flesje lekker Tsing Taobier €3,50, dat ze hier aan catering doen en dagelijks van 12 tot 24 uur geopend zijn, dus als meeneemadres ideaal, dan word je langzaam duidelijk dat dit een erg aardig nieuw adres is om even snel wat te eten, goedkoop en nog lekker ook. Kijk ook naar de aardige website waarop je de koks met veel vuur kunt zien wokken en binnenkort ook recepten kunt vinden.

9

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden