Update

As Siddieq niet uit problemen

As Siddieq School op het Sumatraplantsoen in Zeeburg. Foto Marc Driessen Beeld
As Siddieq School op het Sumatraplantsoen in Zeeburg. Foto Marc Driessen

AMSTERDAM - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs heeft weinig vertrouwen in het nieuwe bestuur van de islamitische basisschool As Siddieq, dat vrijdag is aangetreden.

''Het nieuwe bestuur moet zich aan de wet houden op het gebied van burgerschap en onderwijskwaliteit. Maar volgens de Inspectie van het Onderwijs heeft het nieuwe bestuur als eerste daad de interim-directeur naar huis gestuurd. Die was juist onlangs aangenomen om burgerschap en onderwijskwaliteit op orde te brengen.''

Het kort geding dat de school heeft aangespannen om zijn subsidies te kunnen behouden, gaat gewoon door. Wanneer de zaak dient, is nog niet bekend.

De school was op verschillende punten in opspraak geraakt en zowel de gemeente als het rijk wil korten op subsidies. Het onderwijs is onder de maat en de integratie van kinderen loopt gevaar, is de klacht. As Siddieq loopt hierdoor zes ton aan overheidsgeld mis.

De voorzitter van het bestuur, imam Mahmoud El Shershaby, en zijn zoon annex medebestuurslid zijn opgestapt. Onderwijswethouder Lodewijk Asscher zegde in augustus al het vertrouwen op in het bestuur.

Asscher noemt het 'een goede zaak' dat El Shershaby en zijn zoon zijn vertrokken. Volgens hem hebben de twee bewezen dat ze niet voor het onderwijs kunnen zorgen dat de kinderen nodig hebben en waren ze 'een sta-in-de-weg' geworden.

Asscher wil eerst het nieuwe bestuur ontmoeten voordat hij een besluit neemt over het verlenen van subsidie. ''Ik wil zeker weten dat er een verandering is, dat het niet cosmetisch is,'' zegt hij in een toelichting.¿ (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden