Update

As Siddieq moet snel verbeteren

As Siddieq in de Jan van Riebeekstraat in stadsdeel de Baarsjes. Foto Peter Elenbaas Beeld
As Siddieq in de Jan van Riebeekstraat in stadsdeel de Baarsjes. Foto Peter Elenbaas

AMSTERDAM - De islamitische scholengroep As Siddieq in Amsterdam wil al in april verbeteringen hebben gerealiseerd. De kwaliteit van het onderwijs en de aandacht voor actief burgerschap en integratie moeten dan vooruit zijn gegaan. Het bestuur heeft dit afgesproken met wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs). Hij heeft dat de gemeenteraad donderdag schriftelijk laten weten.

Asscher zegde vorig jaar het vertrouwen op in het toenmalige bestuur van As Siddieq en dreigde de gemeentelijke subsidies aan de orthodoxe scholengroep stop te zetten. Reden was dat het onderwijs al jaren onder de maat is en dat de inburgering van de kinderen in gevaar was. Nadat er een nieuwe directie was aangetreden en deze beterschap had beloofd, besloot de wethouder voorlopig toch geld te blijven geven.

Naast de verbeteringen van de kwaliteit van het onderwijs en de aandacht voor integratie, heeft As Siddieq toegezegd nog enkele andere veranderingen door te voeren. Zo zal het de ouders en het personeel meer betrekken bij belangrijke ontwikkelingen. Ook zal het zich houden aan de code goed bestuur.

''Het bestuur zal heel hard moeten werken om het voorwaardelijke vertrouwen dat er nu is, waar te maken'', schrijft Asscher. ''Natuurlijk zullen we moeten afwachten of de noodzakelijke veranderingen onder het nieuwe bestuur echt een kans krijgen. Er zijn geen garanties dat het goed zal gaan.'' Mocht As Siddieq zich niet aan de afspraken houden, dan kan de wethouder alsnog de subsidie intrekken.

Ook staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) besloot vorig jaar de scholengroep te korten op de subsidie. In tegenstelling tot de gemeente Amsterdam besloot zij voorlopig aan die maatregel vast te houden. As Siddieq heeft vier basisscholen in Amsterdam. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden