Update

As Siddieq distantieert zich van Isbo

De Islamitische Basisschool As Siddieq in Amsterdam. Foto ANP Beeld
De Islamitische Basisschool As Siddieq in Amsterdam. Foto ANP

AMSTERDAM - Het nieuwe bestuur van de stichting Islamitische School Amsterdam, waaronder de As Siddieqschool valt, wil niet langer betrokken zijn bij de koepelorganisatie van islamitische scholen (Isbo). Dat schrijft het bestuur woensdag in een brief aan medewerkers en ouders.

''Wij zijn zeer ontevreden over de service en de diensten van de Isbo. Bovendien laat de Isbo het afweten in moeilijke tijden en laat zij scholen in de steek'', aldus het bestuur. ''Wij hebben er geen enkel zicht op dat de situatie bij de Isbo in de toekomst zal verbeteren'' Om die reden is het lidmaatschap dan ook beëindigd, staat in de brief.

Een van de druppels die de emmer hebben doen overlopen is het feit dat de koepelorganisatie het oude bestuur wilde royeren. Volgens de stichting heeft de Isbo daarmee genoegen genomen met het gegeven dat daardoor 850 leerlingen en tachtig personeelsleden op straat konden belanden. ''U heeft in deze kwestie te veel op de man gespeeld. Zo te zien was u bereid vanwege een persoon een hele school op te offeren'', staat in een aparte brief aan de Isbo.

De As Siddieq heeft sinds vorige maand een nieuw bestuur, nadat de gemeente Amsterdam en het Rijk hadden gedreigd de school te korten op subsidies. Aanleiding daarvoor was dat het onderwijs onder de maat zou zijn en dat de integratie van kinderen gevaar zou lopen. Wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs) zegde in augustus het vertrouwen op in het bestuur. Hij kon woensdag nog niet zeggen of hij door het aantreden van deze nieuwe personen alsnog subsidie zal verstrekken. Hij gaat binnenkort in gesprek met het nieuwe bestuur, liet zijn woordvoerder weten. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden