Arts eist ruim 60.000 euro om gebroken vinger

Een cosmetisch arts die een gebroken vinger opliep tijdens een ruzie met een medewerker van een Bilderberg Hotel, eist ruim 60.000 euro schadevergoeding.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De Amsterdamse arts kon zeven weken niet werken en heeft nu recht op 68.491 euro, claimt hij. De schade is veel lager, zo beweert de tegenpartij in een kort geding.

Stephan Marks heeft het over kapitaal. Of beter, over misgelopen kapitaal. Een fatale zomeravond in 2014 vormde de aanleiding van een financiële domper voor de cosmetische arts. En dan heeft hij het nog niet eens over het handgemeen.

Het huis van Marks grenst aan het Bilderberg Hotel in de Jan Luijkenstraat. Marks beweert dat het hotel een illegaal terras had.

De gemeente erkende dat, zo zei hij. Maar om zijn klacht van geluidsoverlast te boekstaven, moedigde de gemeente hem aan bewijs te verzamelen.

En dus toog Marks op de bewuste zomeravond met zijn smartphone naar het luidruchtige terras. Daar kreeg hij het aan de stok met een medewerker van het hotel, die probeerde de smartphone af te pakken. Tijdens dit handgemeen brak Marks z'n middelvinger.

Kort geding
Bijna twee jaar later staan de partijen in de rechtszaal. Marks heeft een kort geding aangespannen. Hij vordert een voorschot van 40.000 euro op de opgelopen schade van, naar eigen zeggen, 68.491 euro.

Door de gebroken vinger kon Marks zeven weken niet werken. Hij kon bijvoorbeeld niet botoxen en ook geen 'fillers' inspuiten.

Daardoor liep de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde op de Keizersgracht inkomsten mis. Maar hoe hoog die misgelopen inkomsten zijn, daarover denken Marks en Bilderberg heel verschillend.

Schuld
Bilderberg bekent schuld voor het handgemeen, daar gaat het niet om. Het hotel erkent aansprakelijkheid en heeft de zaak overgedragen aan aansprakelijkheidsverzekering AIG.

AIG heeft Marks al 17.500 euro aan schadeloosstelling betaald, maar Marks claimt recht op meer te hebben.

Wat volgt, is een boekhoudkundige uiteenzetting over de misgelopen inkomsten sinds 2014. De berekeningen van beide partijen lopen uiteen van 6.905 euro tot 49.974 euro.

Naast misgelopen inkomsten heeft Marks ook kosten gemaakt vanwege het incident. Juridische kosten, bijvoorbeeld. De advocaat kostte al bijna 8.000 euro. En Marks betaalde de boekhouders bijna 10.000 euro voor het berekenen van zijn misgelopen inkomsten.

Met nog wat kleinere kostenposten erbij komt hij op een vordering van 68.491 euro.

Schadeloosstelling
Om van alles af te zijn heeft Bilderberg aangeboden om naast de schadeloosstelling van 17.500 euro nog eens 12.500 euro over te maken. Voorwaarde is dan wel dat Marks zijn rechtsgang voorgoed staakt.

Daar voelde Marks echter niets voor. Marks legde het aanbod van 30.000 euro naast zich neer.

De voorzieningenrechter gaf de partijen maandag tijdens de zitting nog een mogelijkheid om te schikken, maar dat lukte niet. Op 17 mei volgt de uitspraak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden