Artisplan bedreigt Studio Plantage

AMSTERDAM - Studio Plantage dreigt te verdwijnen, waardoor populaire programma's als De Wereld Draait Door misschien moeten verhuizen. Artis wil de ruimte van de televisiemakers vanaf volgend jaar zelf gebruiken.De studio's aan de rand van de dierentuin worden door Artis verhuurd aan DutchView, een facilitair bedrijf voor televisiemakers. In het grote masterplan van Artis, dat eind dit jaar klaar moet zijn, is wellicht geen ruimte meer voor de studio's.

In de hoek van de Plantage Middenlaan maakt Artis een 'Kennisplein'. In de jongste plannen verschuift het planetarium van links naar rechts naast de hoofdingang en nemen ledenlokalen en workshopruimtes de plaats van de kantoren en opnamestudio's in.

DutchView heeft het de afgelopen jaren steeds drukker gekregen in de Plantage. Er worden dagelijkse liveprogramma's opgenomen: naast De Wereld Draait Door ook Pauw & Witteman. Verder komen naast Holland Sport onder meer de programma's Buitenhof, De Leugen Regeert en Zomergasten uit deze studio's.

Patrick Brand van DutchView zou een vertrek betreuren: ''Het is voor ons een prima locatie.'' Voor het komend televisieseizoen heeft het bedrijf nog een huurcontract, maar het is volgens Brand onduidelijk of het daarna wordt verlengd. ''Onze directie zit met de directie van Artis in een werkgroep om te bezien of elders op het terrein ruimte voor ons is.''

Lees vandaag verder in de krant:

Artis: Dierentuin biedt denkers over de toekomst onderdak

Waar nu de kinderen van de nek van de giraf glijden, presentatoren hun televisieprogramma's opnemen en het voormalige Groote Museum ligt te verstoffen, wil Artis een Kennisplein bouwen. De dierentuin wil met het plein de wetenschappelijke en kennisfunctie van het genootschap Natura Artis Magistra versterken.

Probeer nu Het Parool

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden