Update

Artis krijgt 10 miljoen euro van provincie

De ingang van dierentuin Artis. Foto ANP Beeld
De ingang van dierentuin Artis. Foto ANP

AMSTERDAM - De provincie Noord-Holland ondersteunt Artis in Amsterdam met 10 miljoen euro. De subsidie is bestemd voor de restauratie, renovatie en herbestemming van een viertal karakteristieke monumenten met grote historische waarde op het complex, maakte de dierentuin woensdag bekend. Ook de restauratie en herinrichting van de historische parkaanleg kan ermee bekostigd worden.

De restauratie en renovatie van het historische Apenhuis (1909) en Vogelhuis (1910) zijn de eerste projecten die de provincie medefinanciert. De restauratie van deze monumenten, beide van de hand van architect B.J. Ouëndag, wordt dit jaar afgerond.

Daarnaast is de bijdrage van de provincie bestemd voor een opknapbeurt van de Ledenlokalen en het Groote Museum. De Ledenlokalen, gebouwd in 1870, zullen ruimte gaan bieden aan de eerste dierentuin ter wereld voor micro-organismen, de MicroZoo.

Het Groote Museum, gebouwd tussen 1850 en 1855, wordt als culturele ontmoetingsplek en museum in ere hersteld. Artis kreeg vorige week ook al subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de renovatie van onder meer het Groote Museum. De dierentuin heeft in totaal 26 rijksmonumenten op het terrein staan. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden