Arrestatie na dood Trix

AMSTERDAM - Een 61-jarige man wordt ervan verdacht vorige maand de 85-jarige Beatrix (Trix) Pieters-van Schagen in haar woning aan de Almstraat, in de Rivierenbuurt, te hebben vermoord.De politie kwam hem op het spoor door een foto van een transactie met een betaalpasje, die de man uitvoerde. Het pasje was van het slachtoffer.

De man was een bekende van het slachtoffer en blijkt door haarzelf te zijn binnengelaten. De politie kon nog niet zeggen waarom hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Vanmiddag wordt hij voor de rechter-commissaris geleid.

Beatrix Pieters-van Schaagen was aangesloten op een telefooncircuit van de thuiszorg. Elke ochtend werd ze gebeld, waarop zij dan weer naar iemand anders belde. Maar op de ochtend van de achtste december reageerde ze niet op het dagelijkse telefoontje.

Buurtbewoonster Lidy de Vries, die haar sleutel had, werd gevraagd een kijkje te gaan nemen. ''Ze was een beetje vergeetachtig. En ze viel vaak, dus ik dacht dat ze misschien weer gevallen was. De schuifdeur was dicht en dat vond ik vreemd, want ze had altijd alle deuren openstaan.''

De deur naar de slaapkamer stond wel open. Daar vond De Vries het levenloze slachtoffer, liggend op bed. Nog even dacht men aan een natuurlijke dood, maar door de vreemde houding waarin ze op bed lag, ontstond toch twijfel.

Na sectie bleek dat zij door fysiek geweld om het leven was gebracht. ''Hoe dat precies is gebeurd, kunnen we nog niet zeggen,'' aldus een politiewoordvoerder, ''In elk geval niet door een pistool of een mes.''

Een dag voor de moord was 'Trix' nog in de buurt gezien. Volgens omwonenden was ze een vitale vrouw, ofschoon ze een rollator gebruikte. Ooit verdiende ze als schoonheidsspecialiste haar brood en tot op de dag van haar dood wilde ze er goed uitzien. ''Altijd een dame,'' aldus buurtbewoners.

Lidy de Vries meldde al kort na de moord dat zij zich niet kon voorstellen dat het slachtoffer de deur voor 'zo maar iemand' had opengedaan. Het appartementencomplex waar ze woonde was goed beveiligd. Iedere bewoner had een eigen elektronische sleutel. Bezoekers dienden aan te bellen, en alleen een bewoner kon de glazen schuifdeuren op de begane grond opendoen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden