Armani en anderen doen aangfite tegen Beverwijkse Bazaar

Acht merkeigenaren hebben aangifte gedaan tegen de Beverwijkse Bazaar voor het faciliteren van namaakhandel. Het gaat onder meer om de merkhouders Armani, Beats by Dr. Dre, Björn Borg, Chanel, Coty (namens Davidoff en Joop) en True Religion. Dit maakte Deterink Advocaten en Notarissen maandag namens de merkhouders bekend.

De Beverwijkse Bazaar Beeld anp
De Beverwijkse BazaarBeeld anp

Volgens de merkhouders is sprake van voortdurende bevordering van de handel in vervalste merkartikelen op de Bazaar in Beverwijk. In de afgelopen maanden ging een team van inkopers herhaaldelijk naar de bazaar om testaankopen te verzamelen.

'Meer dan 90 procent van de gekochte items was voorzien van de merken van de merkhouders namens wie aangifte werd gedaan. Deze producten zijn onderzocht door de merkhouders en 90 procent werd beoordeeld als namaak', aldus het advocatenkantoor.

Aansluitend werd namens de merkeigenaren aan de Beverwijkse Bazaar gevraagd op te treden tegen de namaakhandel. 'Toch bleef de handel in namaakproducten, zo bleek tijdens de opvolgende bezoeken en testaankooprondes, onverminderd voortduren.' Daarna is besloten aangifte te doen bij de politie. Daarbij is verzocht om de rol en betrokkenheid van de organisatie van de Bazaar 'bij deze systematische illegale praktijken' te onderzoeken.

De Bazaar liet in een reactie weten onbekend te zijn met de inhoud van de aangifte. Het bedrijf zegt al jaren samen te werken met overheidsdiensten, waaronder de politie, gemeente Beverwijk, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, om namaakhandel te bestrijden. 'De overheidsdiensten alsmede React (voormalig Stichting Namaakbestrijding), voeren regelmatig controles uit op de Bazaar. De Bazaar wacht de inhoud van de vermeende aangifte af.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden