Arabische zender toont Kaddafi vlak voor begrafenis

De Arabische zender Al Aan TV heeft gisteravond beelden getoond van open doodskisten met daarin Muammar Kaddafi, zijn zoon Mutassim en de oud-minister van defensie, Abu Bakr Younes.

Coen Brandhorst/ANP

Kaddafi, die meer dan 40 jaar dictator van Libië was, is gisterochtend vroeg samen met Mutassim en Younes op een geheim gehouden plek in de woestijn begraven.

De familie van de oud-leider wilde dat de lichamen buiten Kaddafi's thuisplaats Sirte begraven zouden worden. De tijdelijke regering, de Nationale Overgangsraad (NTC), had de voorkeur voor een geheime plek. Zij wil niet dat Kaddafi's laatste rustplaats een bedevaartsoord wordt. Over de ceremonie werd weinig naar buiten gebracht.

Volgens de NTC waren enkele familieleden en regeringsfunctionarissen bij de begrafenis aanwezig en zijn islamitische gebeden opgelezen. Volgens de minister van Informatie zou de NTC een fatwa, een religieus decreet, hebben opgevolgd. 'Kaddafi's lichaam mocht niet worden begraven op een begraafplaats voor moslims om onrust te voorkomen', aldus de minister.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden