Apple vestigt kantoor in Hirsh

Het bedrijf, dat nu is gevestigd in Bunnik, betrekt de derde verdieping van het Hirschgebouw op het Leidseplein. Foto Floris Lok Beeld
Het bedrijf, dat nu is gevestigd in Bunnik, betrekt de derde verdieping van het Hirschgebouw op het Leidseplein. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - Apple verhuist zijn hoofdkantoor voor de Benelux naar Amsterdam. Het bedrijf, dat nu is gevestigd in Bunnik, betrekt de derde verdieping van het Hirschgebouw op het Leidseplein.

Over de komst van een Apple Store in het gebouw wordt nagedacht. Apple Benelux, waar veertig mensen werken, is sinds jaar en dag gevestigd in het Utrechtse Bunnik. Het bedrijf nu heeft 1700 vierkante meter gehuurd in het Hirschgebouw. Dat staat leeg sinds 2006, toen de advocaten van Baker & McKenzie verhuisden naar de Zuidas.

Naast Apple heeft ABN Amro onlangs de vijfde verdieping van het gebouw gehuurd, inclusief het torentje aan het Leidseplein, voor zijn hoofdkantoor voor Amsterdam en omgeving. Het bankkantoor wordt verbouwd en verplaatst.

De begane grond en eerste verdieping van het gebouw worden ontwikkeld tot winkelcentrum Hirsch & Cie. Met Apple is, tot nu zonder resultaat, gesproken over de komst van een Apple Store. Ook zijn er plannen voor de vestiging van een hotel met tachtig tot 120 kamers.

De Zweedse eigenaar van het gebouw, de familie Nilsson, wil wel dat de gemeente haast maakt met de herinrichting van het Leidseplein. "Voor ons geldt dat investeringen in het gebouw moeten aansluiten bij de uitstraling van het plein," zegt Jan Kees Brandse, zaakwaarnemer van de familie. "De taxistandplaats moet weg en het plein moet een uitstraling krijgen zoals Times Square in New York." (HERMAN STIL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden