AOb stopt met overleg over onderwijsakkoord

De Algemene Onderwijsbond (AOb) stopt met de gesprekken over het nationaal onderwijsakkoord. AOb-voorzitter Walter Dresscher zegt dat hij bij het ministerie van Onderwijs elk gevoel van urgentie mist. Dat liet de AOb donderdagavond weten.

Dresscher hoopte dat met minister Jet Bussemaker afspraken te maken waren om het werken in het onderwijs aantrekkelijk te maken.

'Klassen worden voller, duizenden docenten verliezen hun baan door krimp en door wanbeleid van bestuurders. Er is veel burn-out in het onderwijs door de hoge werkdruk. Het onderwijsakkoord dat de minister voor ogen heeft biedt louter vage toezeggingen: het zijn tien vogels in de lucht en geen in de hand', zegt Dresscher.

De AOb vindt dat de onderhandelingen lang genoeg geduurd hebben. 'Als een akkoord niet lukt, vechten we voor onze kansen in de Tweede Kamer.' De bond zegt een overtuigend verhaal voor onderwijsverbeteringen te hebben.

Minister Bussemaker wilde niet ingaan op het opstappen van de AOb. Volgens haar woordvoerder is nog steeds sprake van een 'intensief en constructief gesprek' met de Stichting van het Onderwijs, een overlegorgaan van werkgevers en werknemers waarvan ook de AOb deel uitmaakt. Ook de stichting liet weten het gesprek met het kabinet gewoon voort te zetten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden